Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Απίθανη αγιορείτικη συνταγή για ψαροκεφτέδες

Η συνταγή που θα σας ξετρελάνει!

16 Δεκεμβρίου 2021 09:39
Απίθανη αγιορείτικη συνταγή για ψαροκεφτέδες
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η συνταγή του μοναχού Επιφάνειου για το κυριακάτικο τραπέζι! Είτε νηστεύεις είτε όχι αυτή η συνταγή είναι ιδανική για τις μέρες της νηστείας.

Ψαροκεφτέδες

Υλικά (για 5- 6 μερίδες)

  • 600- 800 γρ. βακαλάος χωρίς αγκάθια
  • 3 κρεμμύδια
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 4 φέτες ψωμί σταρένιο μπαγιάτικο
  • 5 αυγά
  • ρίγανη, αλάτι, πιπέρι, κύμινο
  • μαϊντανός ψιλοκομμένος (προαιρετικά)

Διαβάστε με την ευκαιρία: Εκπληκτικός νηστίσιμος μουσακάς

Εκτέλεση

Βράζουμε ελαφρώς το ψάρι με πολύ λίγο νερό. Το στραγγίζουμε και, αφού κρυώσει, το καθαρίζουμε από τα ψαροκόκαλα, τα αγκάθια και το δέρμα, τρίβοντάς το με το χέρι. Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα και τα περνάμε από τον τρίφτη. Μουσκεύουμε το ψωμί σε αρκετό νερό για πέντε ως δέκα λεπτά, το στραγγίζουμε καλά και μετά το τρίβουμε με το χέρι.

Σε μια λεκάνη βάζουμε το ψάρι, τα τριμμένα κρεμμύδια και σκόρδα και το τριμμένο ψωμί. Σπάμε μέσα στη λεκάνη τα αυγά, προσθέτουμε ρίγανη, κύμινο, πιπέρι, αλάτι και μαϊντανό. Τα ζυμώνουμε όλα αυτά καλά και τα αφήνουμε για είκοσι ως τριάντα λεπτά. Κατόπιν πλάθουμε τους κεφτέδες και τους αλευρώνουμε με κίτρινο αλεύρι (από σκληρό σιτάρι). Τηγανίζουμε τους κεφτέδες σε ελαιόλαδο σε κανονική φωτιά.

Αντί για ψωμί, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την αντίστοιχη ποσότητα τριμμένης φρυγανιάς . Επίσης, οι ψαροκεφτέδες μπορούν να γίνουν και με βακαλάο παστό, τον οποίο, όμως, έχουμε ξαλμυρίσει προηγουμένως.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share