Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Οι ωραιότεροι κεφτέδες στο φούρνο, που λιώνουν στο στόμα

Είναι πεντανόστιμοι!

15 Δεκεμβρίου 2021 14:16
Οι ωραιότεροι κεφτέδες στο φούρνο, που λιώνουν στο στόμα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μπορεί να πιστεύετε ότι τα νοστιμότερα κεφτεδάκια γίνονται στο τηγάνι, ωστόσο υπάρχει μία συνταγή για κεφτέδες στο φούρνο, που είναι σίγουρο ότι πιο γευστικό έχετε δοκιμάσει. Λίγη καλή διάθεση και υλικά που λίγο πολύ όλοι έχουμε στο σπίτι μας θα χρειαστούν για την παρακάτω συνταγή. Μάλιστα, μπορείτε να συνοδεύσετε τους κεφτέδες με τις πιο κρεμώδεις και ζουμερές γλυκοπατάτες.

Οι ωραιότεροι κεφτέδες στον φούρνο, που λιώνουν στο στόμα

Υλικά

  • 5 φέτες ξερό ψωμί
  • 600 γρ. χοιρινό κιμά
  • 400 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 4-5 κλωνάρια δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • 100 ml ε.π. ελαιόλαδο
  • 20 ml ξίδι από κόκκινο κρασί
  • λίγη ξερή ρίγανη
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • άνθό αλατιού

Εκτέλεση

  • Μουσκεύουμε το ψωμί και το στύβουμε καλά. Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια μπασίνα και τα ζυμώνουμε καλά. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 1-2 ώρες και κατόπιν το πλάθουμε σε μικρά κεφτεδάκια, τα οποία τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C στον αέρα και ψήνουμε τα κεφτεδάκια για περίπου 20΄. Σερβίρουμε ζεστά ή και κρύα.

Πηγή: olivemagazine.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share