Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Σιχαίνεστε τις μπάμιες; Η μυστική συνταγή που θα σας κάνει να τις λατρέψετε

Το άγνωστο όπλο για την υγεία

14 Δεκεμβρίου 2021 15:59
Σιχαίνεστε τις μπάμιες; Η μυστική συνταγή που θα σας κάνει να τις λατρέψετε
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μπάμιες: Σύμφωνοι δεν είναι αγαπημένο φαγητό σχεδόν κανενός μας. Αλλά βοηθούν σημαντικά στη μείωση της κακής χοληστερόλης και ρυθμίζουν σημαντικά τις τιμές του σακχάρου στην κυκλοφορία του αίματος.

Κόψτε τέσσερις φρέσκες μπάμιες και τοποθετήστε τες στο νερό. Αφήστε τες εκεί μέχρι το επόμενο πρωί. Στη συνέχεια, με άδειο στομάχι, πίνετε αυτό το νερό για να αποφύγετε την συσσώρευση τροφίμων κατά τη διάρκεια της ημέρας και ρυθμίστε τα επίπεδα σακχάρου στην κυκλοφορία του αίματος.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο την συνταγή:

Μπορείτε να τις καταναλώσετε ωμές ή με διάφορους τρόπους, στραγγιστές, τηγανισμένες, βρασμένες ή τουρσί. Η κατανάλωσή τους θα σας βοηθήσει να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα, να ελαττώσετε τον διαβήτη, να ρυθμίσετε την κακή χοληστερόλη, να καταπραΰνετε τα συμπτώματα του άσθματος, να αποφύγετε τα νεφρικά προβλήματα και να καθαρίζετε τα νεφρά σας από τις τοξίνες.

Βοηθούν επίσης στην περίπτωση προβλημάτων με την απορρόφηση γλυκόζης στο στομάχι.

Υπέροχο κοτόπουλο με μπάμιες!

Σε αυτή την διαχρονική κι αγαπημένη συνταγή, το κοτόπουλο κάνει το τέλειο ζευγάρι με τις μπάμιες.

Όταν τις βρίσκουμε φρέσκες, το μυαλό θα πηγαίνει πάντα σε αυτό το φαγητό.

Υλικά

1½ κιλό κοτόπουλο, σε μερίδες
800γρ. μπάμιες φρέσκες
1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
400γρ. ντομάτες φρέσκες ώριμες, αποφλοιωμένες και πολτοποιημένες
½ φλιτζάνι ξίδι
2/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
½ κουτ. γλυκού ζάχαρη
αλάτι, πιπέρι

μπάμιες κοτόπουλο

Διαδικασία

Καθαρίζετε τις μπάμιες και τις απλώνετε σε μεγάλο ταψί. Τις ραντίζετε με το ξίδι και τις βάζετε στον ήλιο μέχρι να ετοιμάσετε το κοτόπουλο.

Πασπαλίζετε το κοτόπουλο με αλάτι και πιπέρι. Το σοτάρετε στο λάδι σε φαρδιά κατσαρόλα μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Βγάζετε τα κομμάτια σε πιάτο και τα αφήνετε στην άκρη.

Προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο στην κατσαρόλα, στο ίδιο λάδι, και τα σοτάρετε μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα. Ρίχνετε την ντομάτα και τη ζάχαρη και αφήνετε να πάρει μια βράση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Κάθαρμα,μίασμα,ξεφτίλα..." - Απίστευτο κράξιμο για τον Αμβρόσιο!

Προσθέτετε το κοτόπουλο, ανακατεύετε και αφήνετε να σιγοβράσει για 45 λεπτά περίπου. Αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο νερό κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.

Στραγγίζετε τις μπάμιες αν έχει μείνει ξίδι στο ταψί. Τις στρώνετε γύρω από τα κομμάτια του κοτόπουλου έτσι ώστε να σκεπαστούν με τη σάλτσα της ντομάτας. Σκεπάζετε το φαγητό και αφήνετε να σιγοβράσει για 15-20 λεπτά μέχρι να ψηθούν οι μπάμιες. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share