Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Λαχταριστή συνταγή από ζαχαροπλαστείο για μελομακάρονα

«Λιώνουν» στο στόμα

14 Δεκεμβρίου 2021 11:57
Λαχταριστή συνταγή από ζαχαροπλαστείο για μελομακάρονα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ελαφρώς τραγανά απέξω και ζουμερά μέσα! Λαχταριστή συνταγή από ζαχαροπλαστείο για μελομακάρονα, για τα οποία σίγουρα θα ακούσετε κολακευτικά σχόλια.

Συνταγή από τα ζαχαροπλαστεία «Despina»

Μείγμα 1:

550γρ ηλιέλαιο
160γρ ζάχαρη
107 γρ νερό
42γρ κονιάκ
35γρ ξύσμα πορτοκαλιού
196γρ χυμό πορτοκαλιού
8γρ κανέλα
4γρ γαρύφαλλο
9γρ μοσχοκάρυδο

Μείγμα 2:

1 κιλό αλεύρι κοσκινισμένο
4 κ.σ σιμιγδάλι ψιλό
2 κοφτές κ.σ μπέικιν πάουντερ

 συνταγή από ζαχαροπλαστείο για μελομακάρονα

Σιρόπι:

2 ποτήρια νερό
2 ποτήρια ζάχαρη
1 ποτήρι μέλι

Ποτήρι=250γρ
Κλασικό μεσαίο ποτήρι

Εκτέλεση

Ξεκιναμε με το σιροπι.
Βαζουμε ολα τα υλικα και βραζουμε για 10′ και το αφηνουμε να κρυωσει τελειως.
Σε ενα μπωλ βαζουμε ολα τα υλικα του μειγματος 1 τα ανακατευουμε πολυ καλα με αυγοδαρτη και στη συνεχεια ριχνουμε μεσα σε αυτο,το μειγμα 2
Ανακατευουμε με τα χερια απεξω προς τα μεσα και σταυρωτα. Δεν ζυμωνουμε σε καμια περιπτωση. Δενει αμεσως.
Πρεπει να βγει μια πολυ απαλη μαλακη ζυμη
Πλαθουμε μικρα στενομακρα μπαλακια σαν σουτζουκακια
Τρυπαμε με ενα πηρουνι σε διαφορα σημεια την επιφανεια τους
Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο,στους 185 βαθμους για 20′-25′ στη μεσαια θεση του φουρνου,στις αντιστασεις.
Οπως ειναι καυτα απο το φουρνο τα ριχνουμε στο κρυο σιροπι λιγα λιγα.
Τα αφηνουμε για 30 δευτερολεπτα.
Ανοιγουμε ενα να δουμε αν μελωσε καλα μεσα.
Τα βαζουμε σε μια πιατελα και πασπαλιζουμε με καρυδια η αμυγδαλα τριμμενα η κανουμε γραμμες απο λιωμενη σοκολατα!

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share