Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Κρεμμυδοτυρόπιτα με χωριάτικο φύλλο και γραβιέρα

Μύρισε θαλπωρή!

12 Δεκεμβρίου 2021 10:08
Κρεμμυδοτυρόπιτα με χωριάτικο φύλλο και γραβιέρα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Κυριακή έφτασε και το οικογενειακό τραπέζι απαιτεί τυρόπιτα. Και επειδή πρέπει να πηγαίνουμε την έμπνευση ένα βήμα πιο πέρα, γιατί να μην πειραματιστούμε με μία πρωτότυπη εκδοχή της τυρόπιτας, όπως μία λαχταριστή κρεμμυδοτυρόπιτα με τραγανό χωριάτικο φύλλο; Αν προτιμάτε κάτι πιο μπελαλίδικο, μπορείτε να καταφύγετε στη πολίτικη τυρόπιτα με μπεσαμέλ.

Η συνταγή είναι απλή και το σπίτι θα μοσχοβολήσει θαλπωρή.

Υλικά

  • 4 φύλλα χωριάτικα
  • 5 κρεμμύδια μεγάλα, κομμένα όπως στη χωριάτικη
  • 4 πράσα, μόνο το λευκό μέρος, κομμένα σε ροδέλες
  • 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 300γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • 300γρ. φέτα τριμμένη
  • 4 αβγά
  • λάδι για το άλειμμα
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C. Zεσταίνετε το ελαιόλαδο σε φαρδύ τηγάνι, ρίχνετε τα κρεμμύδια και τα πράσα, αλατίζετε και σοτάρετε ανακατεύοντας συχνά μέχρι να μαλακώσουν καλά.

Kατεβάζετε τα κρεμμύδια και τα πράσα από τη φωτιά. Προσθέτετε τη φέτα, τη γραβιέρα τα αβγά και το πιπέρι. Ανακατεύετε καλά και αφήνετε τη γέμιση να κρυώσει. Δεν πρέπει να είναι ζεστή όταν θα τη βάλετε στην πίτα.

Λαδώνετε καλά ένα μικρό μακρόστενο ταψάκι και στρώνετε τα µισά φύλλα, λαδώνοντάς τα ένα προς ένα. Αδειάζετε στο ταψί πάνω από τα λαδωµένα φύλλα τη γέμιση και την απλώνετε ομοιόμορφα να πάει παντού. Φέρνετε τις άκρες των φύλλων που εξέχουν από το ταψί πάνω από τη γέµιση λαδώνοντάς τες καλά.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share