Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Πώς θα φτιάξεις αφράτα κεφτεδάκια - Μυστικά για την ζύμη που δεν ήξερες!

Ζουμερά και νόστιμα!

10 Δεκεμβρίου 2021 20:55
Πώς θα φτιάξεις αφράτα κεφτεδάκια - Μυστικά για την ζύμη που δεν ήξερες!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πώς θα αποκτήσει συνοχή το μείγμα; Τι βάζουμε αντί για ψωμί; Ταιριαστά μυρωδικά και μπαχαρικά. Πώς τα ζυμώνουμε, πώς τα πλάθουμε; Το Athensmagazine.gr σου έχει τα μυστικά για τα τέλεια κεφτεδάκια! Δες αναλαυτικά:

Πώς είναι η υφή της ζύμης κιμά για τα ωραιότερα αφράτα κεφτεδάκια;

Το μείγμα του κιμά πρέπει να είναι αφράτο όταν ζυμώνουμε. Υγρά όπως ξύδι, τριμμένο κρεμμύδι και τριμμένη ντομάτα, μαλακώνουν τις ίνες του κιμά και έτσι έχουμε πολύ αφράτο αποτέλεσμα.

Δώστε φουλ αρώματα στο μείγμα του κιμά, για να σας χτυπούν οι γείτονες την πόρτα!
Το αρωμάτισμα του κιμά με μείγμα βοτάνων και μπόλικο φρέσκο και ξερό δυόσμο έχει σαν αποτέλεσμα να θέλεις να φας και… το τηγάνι. Βότανα που μπορούμε να προσθέτουμε στο μείγμα, είναι ρίγανη, βασιλικός και θρούμπι. Ωστόσο δες πώς θα φτιάξεις κεφτεδάκια με κιμά κοτόπουλου!

ζύμη κεφτεδάκια

Τι ψωμί να βάλω για να πετύχω αφράτα κεφτεδάκια;

Ψωμί μπαγιάτικο και αν είναι δυνατόν προζυμένιο, δίνει τέλεια γεύση στα κεφτεδάκια και τα κάνει πολύ αφράτα, μιας και το ψωμί ρουφάει όλα τα υγρά του μείγματος και το αφρατεύει πολύ. Αποφύγετε το ψωμί με μαλακή ψίχα και λαστιχωτή υφή, γιατί θα γίνουν λαστιχωτά και σφιχτά τα κεφτεδάκια

Γιατί να βάλω ξύδι στην ζύμη του κιμά για κεφτεδάκια;

Γιατί θα γίνουν πολύ αφράτα και το ξύδι θα σπάσει τις ίνες του κιμά. Θυμηθείτε όσοι έχετε φτιάξε την συνταγή μου “Αφράτα μπιφτέκια” τι εγκώμια μου γράψατε στα μηνύματα που μου στείλατε!

Γιατί να ξεκουράσω τη ζύμη του κιμά για τα κεφτεδάκια;

Ξεκούραση του μείγματος του κιμά για κεφτέδες το λιγότερο 30 λεπτά, σκεπασμένο στο ψυγείο, έχει σαν αποτέλεσμα τέλεια γεύση, μιας και αναδεικνύονται οι γεύσεις των υλικών. Επίσης, η κρύα ζύμη του κιμά, πλάθεται πολύ εύκολα, χωρίς να κολλάει στα χέρια.

Γιατί να βάλω ούζο στα κεφτεδάκια;

Αν θέλετε να αναστενάζουν όσοι τα δοκιμάζουν και το άρωμα τους να ξεμυαλίζει τους πάντες, ένα είναι το μυστικό! Λίγο ούζο στον κιμά.

Μην παραλείψετε το ούζο, γιατί είναι αυτό που δίνει την ένταση καθώς και τη γλύκα του ούζου στα κεφτεδάκια, κάνοντάς τα μοναδικά και ακαταμάχητα. Άλλωστε αυτό κάνει και την διαφορά στη μοναδική τους γεύση. Κλείστε τα μάτια και θυμηθείτε τα κεφτεδάκια που φάγατε το καλοκαίρι στο νησί, στις διακοπές σας! Ακόμα τα θυμάστε!

Αλευρώνω ή όχι τους κεφτέδες;

Κατά την γνώμη μου, το αλεύρωμα στα κεφτεδάκια τα κάνει βαριά στην γεύση, γι’ αυτό και το θεωρώ περιττό. Μην αλευρώνετε τους κεφτέδες, αλλά πασπαλίστε 2 κουταλιές αλεύρι στο μείγμα του κιμά. Ζυμώστε όμως πολύ καλά να χαθεί μέσα στην ζύμη του κιμά το αλέυρι.

Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα, τραγανά κεφτεδάκια εξωτερικά και πολύ αφράτα μέσα. Και επιπλέον, γλιτώνετε όλη τη διαδικασία του αλευρώματος όπως και το μαύρισμα του λαδιού που τηγανίζετε. Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε!

Ποιο είναι το ιδανικό σχήμα για τα κεφτεδάκια, στρογγυλά ή νησιώτικα;

Πλάστε και τηγανίστε τους κεφτέδες, κάνοντας τους πλακέ, όπως τους φτιάχνουμε στο νησί μου στην Πάρο. Έτσι, έχουν μεγαλύτερη επιφάνεια, καλύτερη κρούστα και ψήνονται πιο γρήγορα.

Πώς να αποφύγω να κολλάει η ζύμη του κιμά στα χέρια;

Να βουτάτε τα χέρια σας σε λίγο ούζο αραιωμένο με νερό, κάθε φορά που κολλάει ο κιμάς στα χέρια σας. Δεν θα πιστεύετε τα αρώματα που βγαίνουν στο τηγάνισμα των κεφτέδων, καθώς και τη νοστιμιά τους.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share