Κυριακή, 16 Ιουνίου 2024

Τα 3 βασικά βήματα για το τέλειο φιλέτο - Ειδικά το τελευταίο μην το παραλείψετε ποτέ

Σκέτη απόλαυση

9 Δεκεμβρίου 2021 14:50
Τα 3 βασικά βήματα για το τέλειο φιλέτο - Ειδικά το τελευταίο μην το παραλείψετε ποτέ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Έχουμε τα τρία βασικά βήματα, τα οποία είναι αναγκαία για να μαγειρέψετε τις μπριζόλες σας, και να κάνετε το τέλειο φιλέτο. Μην παραλείψετε κανένα από τα βήματα, πόσο μάλλον το τελευταίο, που είναι το πιο κρίσιμο.

Σας αρέσουν καλοψημένες, σχεδόν άψητες, η μέτρια ψημένες; Όπως και να προτιμάτε να τρώτε τη μπριζόλα σας, επιβάλλεται να ξέρετε να τη μαγειρέψετε σωστά, και με αυτό εδώ το κόλπο θα την κάνετε να λιώνει κυριολεκτικά στο στόμα.

Θα χρειαστείτε ένα χυτό τηγάνι σιδήρου για αυτή τη συνταγή, φούρνο, καλά αεριζόμενη κουζίνα (ή ανοχή για τον καπνό) και ένα θερμόμετρο κρέατος για να είσαστε απολύτως σίγουροι για το ψήσιμο, μέχρι να γίνετε πιο εξοικειωμένοι.

 • Σχεδόν άψητες μπριζόλες: 49-52 ° C
 • Άψητες – Μέτρια ψημένες: 54-57 ° C
 • Μέτρια ψημένες: 57-63 ° C
 • Μέτρια ψημένες – Καλά ψημένες: 63-68° C

Λάβετε υπόψη, ότι οι μπριζόλες θα συνεχίσουν να μαγειρεύονται μόλις αφαιρεθούν από τη φωτιά. Υπάρχουν τρία βασικά βήματα για την τέλεια μπριζόλα. 1.) Το κάψιμο. 2.) Το μαγείρεμα. και 3) Η ξεκούραση.

τέλειο φιλέτο μπριζόλες

Αν διακόψετε τα φιλέτα σας τη στιγμή που βγαίνουν από το φούρνο σας, ανατρέπετε όλες τις εργασίες που έχετε μόλις κάνει. Η ξεκούραση είναι απολύτως ζωτικής σημασίας για την διατήρηση των υγρών στις μπριζόλες. Κατά τον έλεγχο της θερμοκρασίας, αφαιρέστε τις μπριζόλες μέσα στους πρώτους -15° C του επιπέδου ψησίματος που θέλετε, οπότε για τις σχεδόν άψητες αφαιρέστε τις μπριζόλες στους 46-49 ° C, σκεπάστε και αφήστε τες να ξεκουραστούν. Όσο πιο κοντά μπορέσετε να φτάσετε στο κάτω άκρο του εύρους, τόσο το καλύτερο.

Το τέλειο φιλέτο:

 • 794 γρ. μπριζόλες μινιόν φιλέτα, δεμένα σφιχτά με σπάγκο χασάπη
 • 2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
 • Αλάτι και πιπέρι
 • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο

Παρασκευή:

 • 1. Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 230 ° C. Τοποθετήστε ένα στεγνό, καθαρό τηγάνι από χυτοσίδηρο σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά. Αφού ζεσταθεί, στεγνώστε τις μπριζόλες με μια χαρτοπετσέτα. Απλώστε τις με το φυτικό έλαιο και βάλτε αλάτι και πιπέρι.
 • 2. Μαγειρέψτε τες για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά, χωρίς να τις μετακινείτε καθόλου από τη στιγμή που της τοποθετείτε. Αυτό είναι το κάψιμο, δηλαδή το πρώτο βήμα.
 • 3. Μόλις οι μπριζόλες έχουν ροδίσει από όλες τις πλευρές, βάζετε πάνω σε κάθε φιλέτο από μια κουταλιά της σούπας βούτυρο. Τις τοποθετείτε σε ταψί και μέσα στο φούρνο.
 • 4. Ψήνετε για περίπου 8 λεπτά για τις σχεδόν άψητες, 10 για τις άψητες – μέτρια ψημένες. Χρησιμοποιήστε ένα θερμόμετρο κρέατος, αν δεν είστε σίγουροι. Μόλις οι μπριζόλες φτάσουν στη σωστή θερμοκρασία, τις αφαιρείτε αμέσως από το φούρνο και το ταψί. Τοποθετήστε τις μπριζόλες σε ένα δροσερό πιάτο και καλύψτε τες με αλουμινόχαρτο. Αφήστε τες να ξεκουραστούν για 10-15 λεπτά πριν τις σερβίρετε.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share