Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

3 υλικά, 5 λεπτά! Το πιο εύκολο σοκολατογλυκό ψυγείου

Ονειρεμένο!

9 Δεκεμβρίου 2021 11:56
3 υλικά, 5 λεπτά! Το πιο εύκολο σοκολατογλυκό ψυγείου
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το γλυκό αυτό θα εκτιμηθεί δεόντως από τους λάτρεις της σοκολάτας, καθώς πιο σοκολοτένια γεύση σε τόσο εύκολο γλυκό δεν θα μπορούσες να πετύχεις!

Με την υφή της πάστας να κλέβει τις εντυπώσεις και το έντονο άρωμα της ρευστής σοκολάτας, το επιδόρπιο αυτό όποιος το δοκιμάσει το αναζητά.

Θα χρειαστείς μόλις τρία υλικά για να το ετοιμάσεις, ενώ θα βρίσκεται στο ψυγείο σου μέσα σε 5 λεπτάκια.

Αξίζει και με το παραπάνω η «ένοχη» αυτή απόλαυση, σωστά; Το τέλειο σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με όρεο

Μια πανεύκολη συνταγή για αρχάριους, με 3 μόνο υλικά, έτοιμο σε 5 λεπτά

Τι θα χρειαστείς

400 γρ. κουβερτούρα σε κομματάκια
50 γρ. βούτυρο
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα

Πώς να το ετοιμάσεις

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι λιώνουμε μαζί το βούτυρο και τα κομματάκια κουβερτούρας. Η θερμοκρασία δεν θα πρέπει να είναι υψηλή. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι τα υλικά μας να ομογενοποιηθούν.

Μόλις έχουν λιώσει εντελώς και το μείγμα μας είναι λείο, προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Τοποθετούμε σε μικρά γυάλινα μπολάκια ή φορμάκια σιλικόνης (για σερβίρισμα στο πιάτο, χωρίς μπολ) και αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει για 3 – 4 ώρες!

Αν θέλουμε, απολαμβάνουμε με σιρόπι, φρούτα ή τρούφα.

Τα πιο γρήγορα και εύκολα donuts χωρίς μίξερ!

Λατρεύετε τις γλυκές γεύσεις και θέλετε να φτιάξετε donuts γρήγορα και χωρίς μίξερ; Τότε σας βρήκαμε την πιο εύκολη συνταγή!

Είναι ένας από τους πιο γλυκούς πειρασμούς που μπορείτε εύκολα να μαγειρέψετε στο σπίτι, χωρίς καν να χρησιμοποιήσετε μίξερ! Δείτε ακόμα: Vintage κέικ με μπανάνα και μέλ: Συνταγή Του 1940!

Τα υλικά που θα χρειαστείτε:

σοκολατογλυκό ψυγείου

3 κούπες αλεύρι γ.ο.χ

2 κ.σ ζάχαρη

1 κούπα χλιαρό νερό

1 φακελάκι ξηρή μαγιά

1 βανίλια

λάδι για το τηγάνισμα

ζάχαρη για το πασπάλισμα ή

για το γλάσο:

150γρ. ζάχαρη άχνη

1 βανίλια

1κ.σ λιωμένο βούτυρο

λίγο χλιαρό νερό

Επί το έργον:

Σε μια λεκανίτσα ή ένα μεγάλο μπολ ρίξτε το αλεύρι, την ζάχαρη, τη μαγιά, τη βανίλια και σιγά σιγά το χλιαρό νερό. Ανακατέψτε με τα χέρια καλά, ώσπου να έχετε μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια. Αφήστε το ζυμάρι να ξεκουραστεί για 1 ώρα, σκεπασμένο με πετσέτα. Έπειτα, αλευρώστε τον πάγκο σου και ανοίξτε τη ζύμη σε πάχος 0,5 εκ. Με κουπ πατ κόψτε σε στρογγυλά donuts. Αν θέλετε και με ένα πιο μικρό κουπ πατ, βάλτε το στη μέση για να κάνετε και τη μικρή τρύπα στη μέση.

Όσο κάνετε τα donuts, βάλτε λάδι στην φωτιά να καίει. Αφού κάψει ρίξτε μέσα τα donuts και αφήστε τα να ροδίσουν. Αφού ροδίσουν βγάλτε τα στην άκρη σε απορροφητικό χαρτί και αφού κρυώσουν ελαφρώς πασπαλίστε τα με ζάχαρη. Εκτός αν τα γλασάρετε, οπότε αφήστε τα να στραγγίζουν και ξεκίνα το γλάσο.

Ανακατέψετε την άχνη ζάχαρη με το βούτυρο και τη βανίλια. Ξκινήστε να ρίχνετε σιγά σιγά χλιαρό νερό, μέχρι το γλάσο σου να είναι σχετικά ρευστό. Βούτα τα donuts στο γλάσο και άφησε τα σε μια σχάρα με ένα ταψί από κάτω για να στραγγίξουν. Καλή απόλαυση!

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share