Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Αγοράζετε μπανάνες αλλά δεν τις τρώτε επειδή ωριμάζουν γρήγορα; Δείτε πως να τις διατηρήσετε φρέσκες έως και 4 μήνες (Video)

Απίθανο τρικ

8 Δεκεμβρίου 2021 10:22
Αγοράζετε μπανάνες αλλά δεν τις τρώτε επειδή ωριμάζουν γρήγορα; Δείτε πως να τις διατηρήσετε φρέσκες έως και 4 μήνες (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πολλές φορές δεν προλαβαίνουμε να φάμε τις μπανάνες μας πριν χαλάσουν, αλλά είναι κρίμα να τις πετάμε. Σας παρουσιάζουμε ένα κόλπο για να τις διατηρήσετε φρέσκες ως και για 4 μήνες. Παράλληλα, αν πιείτε κανέλα με μπανάνα πριν ξαπλώσετε στο κρεβάτι σας θα κάνετε τον καλύτερο ύπνο! Τα αποτελέσματα είναι μοναδικά!

Θα χρειαστείτε:

  • Μπανάνες
  • Μαχαίρι βουτύρου
  • Ταψί
  • Λαδόκολλα
  • Σακουλάκια για την κατάψυξη

Τι πρέπει να κάνετε:

1. Ξεδιαλέξτε τις μπανάνες

Επειδή θέλετε να διατηρήσετε τις μπανάνες στην καλύτερη τους φάση, πρέπει φυσικά να διαλέξετε τις κίτρινες, ώριμες μπανάνες και όχι τις μαυρισμένες.

2. Κόψτε τις σε φέτες

Ξεφλουδίστε τις μπανάνες και κόψτε τις σε τέσσερα κομμάτια την κάθε μία.

3. Καταψύξτε τις

Βάλτε τις μπανάνες μέσα στο ταψί πάνω σε μια λαδόκολλα και τοποθετήστε τις έτσι ώστε να έχουν περίπου 2,5 εκατοστά απόσταση μεταξύ τους. Βάλτε τις στην κατάψυξη για 30 λεπτά.

Το κάνετε λάθος: Οι μπανάνες δεν ανοίγουν από πάνω - Αυτός είναι ο σωστός τρόπος

Κάποια καθημερινά λάθη που κάνουμε δεν τα παίρνουμε καν χαμπάρι, γιατί έτσι έχουμε συνηθίσει και τα έχουμε μάθει από μικροί. Ένα από αυτά είναι και ο τρόπος που ανοίγουμε τις μπανάνες.

Οι μπανάνες είναι θρεπτικές και μπορούν να λύσουν πολλά προβλήματα υγείας, αν καταναλώνονται καθημερινά. Μπορεί να σας φαίνεται πιο λογικό να ανοίγετε την μπανάνα από το πάνω μέρος, αλλά προς έκπληξη όλων μας αυτός είναι ο λάθος τρόπος.

Ο σωστός τρόπος

Η σωστή πλευρά για να ανοίξεις μια μπανάνα είναι η κάτω, την οποία θα πρέπει να ζουλήξεις και όχι η πάνω που χρησιμοποιούν οι περισσότεροι.

άνοιγμα μπανάνας από κάτω

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share