Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Πίτα-τάρτα "του ονείρου" με κοτόπουλο, μπρόκολο και ντοματίνια

Σκέτος πειρασμός!

7 Δεκεμβρίου 2021 19:00
Πίτα-τάρτα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αυτή η πίτα δεν είναι απλά πεντανόστιμη, αλλά περιέχει και λαχανικά μεγίστης θρεπτικής αξίας, όπως το μπρόκολο, που γνωρίζουμε, πόσο ωφέλιμο είναι για τον οργανισμό.

Εκτός από το μπρόκολο, όμως, έχει πολλά άλλα υλικά που δημιουργούν ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα που θα σας κάνει να γλύφετε τα δάχτυλά σας. Σε περίπτωση που δεν το έχετε δει, εδώ θα βρείτε τις 3 πιο νόστιμες τυρόπιτες της πόλης. Για τους λάτρεις του τυριού!

Υλικά

  • 1 φύλλο έτοιμη ζύμη κουρού
  • 4 κουτ. σούπας ε. π. ελαιόλαδο
  • 400γρ. φιλέτο στήθοςκοτόπουλου σε κομματάκια
  • 2/3 φλιτζανιού γάλα
  • 3 αβγά
  • 150 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • 200γρ. φέτα θρυμματισμένη
  • 8 μικρά μπουκετάκια μπρόκολο, ζεματισμένα
  • 10 ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • ½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 πρέζα πάπρικα
  • 10 ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

πίτα-1

Εκτέλεση

Σε αντικολλητικό τηγάνι και σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο για 5-6 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Αλατοπιπερώνουμε και αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα και λαδώνουμε καλά μια στρογγυλή ταρτιέρα διαμέτρου 26-28 εκ. Βγάζουμε τη ζύμη κουρού από την κατάψυξη και την αφήνουμε να ξεπαγώσει πλήρως σε θερμοκρασία δωματίου. Στρώνουμε το φύλλο, πιέζοντας με τα δάχτυλα και καλύπτοντας τον πάτο και τα πλαϊνά τοιχώματα του σκεύους.

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αβγά με το γάλα. Προσθέτουμε το κοτόπουλο, τα τυριά, τα μπουκετάκια του μπρόκολου κομμένα στη μέση κάθετα, τα ντοματίνια, τον μαϊντανό και την πάπρικα, λίγο αλατοπίπερο και ανακατεύουμε απαλά.


Ρίχνουμε τη γέμιση πάνω από τη ζύμη, μοιράζουμε τις ελιές ολόκληρες και ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 40-45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η ζύμη και η επιφάνεια της τάρτας. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και σερβίρουμε.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share