Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Τηγανιτές πατάτες: Το κόλπο για να τις απολαύσετε ακόμα και μια μέρα μετά το πρώτο τηγάνισμα

Απίθανο τρικ

7 Δεκεμβρίου 2021 17:22
Τηγανιτές πατάτες: Το κόλπο για να τις απολαύσετε ακόμα και μια μέρα μετά το πρώτο τηγάνισμα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι τηγανιτές πατάτες θεωρείται ένα από τα αγαπημένα φαγητά όχι μόνο των μικρών, αλλά και των μεγάλων. Ωστόσο, αν δεν καταφέρουμε να τις καταναλώσουμε άμεσα, τότε κινδυνεύουμε να τις πετάξουμε. Παράλληλα, δείτε εδώ μια συνταγή για πατάτες τηγανητές όπως δεν τις έχετε ξαναφάει.

Όμως υπάρχει ένα κόλπο για να ζεστάνετε ξανά τις πατάτες σας. Βάλτε τον φούρνο στη λειτουργία του αέρα στους 220 βαθμούς. Σ’ ένα μεταλλικό καλαθάκι ή σε σκεύος που επιτρέπει στον αέρα να κυκλοφορήσει ελεύθερος και δεν αφήνει υδρατμούς, βάλτε τις πατάτες. Έπειτα από σχεδόν τρία λεπτά, οι πατάτες τηγανιτές θα έχουν ζεσταθεί και θα βρίσκονται πολύ κοντά στην αρχική τους κατάσταση

Τηγανιτές πατάτες

Θέλεις τηγανητές πατάτες χωρίς να φορτωθείς τις θερμίδες και το λάδι τηγανίσματος; Αυτό είναι το κόλπο

Θέλετε να πάρετε τη νοστιμιά που έχουν οι τηγανητές πατάτες χωρίς να φορτωθείτε τις θερμίδες και το λάδι του τηγανίσματος; Αυτό είναι το κόλπο.

Με αυτό τον τρόπο θα μπορείτε να τρώτε ανενόχλητοι τηγανητές πατάτες, αλλά να προσέχετε να μην κάνετε το λάθος που τις κάνει καρκινογόνες. Η πιο υγιεινή λύση για τα παιδιά μας!

Μερίδες: 4

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Συνολικός χρόνος: 55 λεπτά

Υλικά

  • 1/2 κιλό μεγάλες πατάτες
  • 4 κ.γ. ηλιέλαιο
  • 1/4 κ.γ. αλάτι Koser ή θαλασσινό
  • μια πρέζα ζάχαρη

Εκτέλεση

Προθέρμανε το φούρνο στους 220οC. Κόψε τις πατάτες κατά μήκος σε φέτες και στη συνέχεια σε λωρίδες. Γέμισε ένα μεγάλο μπολ με πολύ ζεστό νερό βρύσης, βάλε τις πατάτες και άφησέ τες να μουλιάσουν για 15 λεπτά. Βγάλε τις πατάτες από το νερό και βάλ’ τες πάνω σε χαρτί κουζίνας μέχρι να στεγνώσουν τελείως. Ξέπλυνε και στέγνωσε το μπολ.

Πρόσθεσε τις πατάτες και το λάδι στο μπολ και ανακάτεψε καλά. Άπλωσε τις πατάτες σε μονό στρώμα σε δύο ρηχά ταψιά. Ψήσ’ τες για 20 λεπτά, ανακάτεψέ τες, άλλαξε θέση στα ταψιά και ψήσε για άλλα 10 λεπτά, μέχρι να ψηθούν και να πάρουν χρώμα. Ανακάτεψε το αλάτι και τη ζάχαρη σε μικρό πιάτο. Βάλε τις πατάτες σε πιάτο, πασπάλισε με το αλάτι και τη ζάχαρη, ανακάτεψε και σέρβιρε.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share