Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Λαχταριστή μαρινάδα για ψητό κοτόπουλο του «ονείρου»

Δοκιμάστε το και θα μας θυμηθείτε!

7 Δεκεμβρίου 2021 10:06
Λαχταριστή μαρινάδα για ψητό κοτόπουλο του «ονείρου»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Συνταγή: Mε αυτή τη λαχταριστή μαρινάδα, το ψητό κοτόπουλο σας, αποκτά τέτοια γεύση και τέτοια νοστιμιά, που δεν θα το χορταίνετε!

Ωστόσο το Athensmagazine.gr σας προτείνει να δοκιμάσετε λατρεμένο κοτόπουλο με μακαρόνια και σάλτσα ντομάτας

Υλικά

  • 1 κοτόπουλο γύρω στο ενάμιση κιλό
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 2 κ.σ. γιαούρτι
  • 1 λεμόνι
  • 1 πορτοκάλι
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 4-5 κλαδάκια φρέσκα μυρωδικά (ρίγανη – θυμάρι – δεντρολίβανο)
  • 2 φέτες μπέικον
  • 1/3 φλ. βαλσαμικό ξίδι με μέλι
  • 1 φλ. χυμός πορτοκαλιού
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

μαρινάδα ψητο κατόπουλο

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα μυρωδικά και το μπέικον. Λιώνουμε το σκόρδο με το αλάτι. Σε μπολ βάζουμε τη μουστάρδα, το γιαούρτι, το μπέικον, το σκόρδο και αλατοπιπερώνουμε το μείγμα. Κόβουμε τα κρεμμύδια σε χοντρές φέτες. Κόβουμε το λεμόνι σε φέτες και το πορτοκάλι.

Στεγνώνουμε καλά το κοτόπουλο με απορροφητικό χαρτί. Βγάζουμε το κόκαλο γιάντες από τη βάση του λαιμού (θα βοηθήσει αργότερα στο να μεριδοποιήσουμε σωστά το κοτόπουλο). Τραβάμε το δέρμα από την πλευρά του λαιμού ώστε να φανεί το μισό στήθος. Με το χέρι σπρώχνουμε κάτω από την πέτσα. Γεμίζουμε με το μείγμα μουστάρδας. Τραβάμε το δέρμα και σκεπάζουμε το πουλερικό.

Αφήνουμε να μείνει όσο περισσότερο μπορούμε (έως 24 ώρες).

Αλατοπιπερώνουμε την κοιλιά και την γεμίζουμε με φέτες κρεμμύδι, λεμόνι, πορτοκάλι. Δένουμε το πουλερικό. Το αλείφουμε με λάδι, το αλατοπιπερώνουμε και το βάζουμε σε ταψί. Προσθέτουμε τον χυμό και το βαλσαμικό ξίδι.

Σκεπάζουμε και ψήνουμε για 45’ στους 200ο C αντιστάσεις. Ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε για 25’ να ροδίσει καλά.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share