Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Λαχταριστή κρέμα καραμελέ με ζαχαρούχο γάλα στο τσακ μπαμ!

Θα σας ξετρελάνει!

6 Δεκεμβρίου 2021 15:42
Λαχταριστή κρέμα καραμελέ με ζαχαρούχο γάλα στο τσακ μπαμ!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Υπέροχη κρέμα καραμελέ με ζαχαρούχο γάλα από τα χεράκια σας! Διαβάστε αναλυτικά στο Athensmagazine.gr την υπέροχη συνταγή.

Μερίδες: 6
Δυσκολία: εύκολο

Υλικά

  • ζαχαρούχο γάλα: 1 κουτί
  • νερό: 3 κουτιά ζεστό (χρησιμοποιώντας το άδειο κουτί γάλακτος)
  • αυγά: 6
  • βανίλια: 1 κουταλάκι εσάνς
  • λεμόνι: λίγο ξύσμα

Για την καραμέλα

  • ζάχαρη: 1 φλιτζάνι
  • νερό: 1 κουταλιάς της σούπας
  • χυμός λεμονιού: 2 κουταλιές της σούπας

κρέμα καραμελέ ζαχαρούχο γάλα

Εκτέλεση

Βάζετε σε ένα κατσαρολάκι τη ζάχαρη, το νερό, το χυμό λεμονιού και τα βράζετε σε χαμηλή φωτιά. Ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να πάρει ξανθό χρώμα (μην την αφήσετε πολύ για να μην πικρίσει).

Χτυπάτε με το μίξερ τα αυγά για 5-6′ στη δυνατλη ταχύτητα. Προσθέτετε το γάλα, το ζετσό νερό, τη βανίλια και το ξύσμα λεμονιού και χτυπάτε σε χαμηλότερη ταχύτητα.

Μοιράζετε σε ατομικά φορμάκια την καραμέλα και μετά την κρέμα και τα ψήνετε σε μπεν μαρί σε προθερμασμένο φούρνο στους 220°C για 45′.

Σοκολατένιο γλύκισμα με Maltesers και ζαχαρούχο γάλα χωρίς ψήσιμο

Μια πανεύκολη συνταγή για ένα υπέροχο, σοκολατένιο γλύκισμα με maltesers και ζαχαρούχο γάλα, περιχυμένο με γλάσο σοκολάτας χωρίς ψήσιμο. Ωστόσο το Athensmagazine.gr σας προτείνει να δοκιμάσετε και άλλη μια εύκολη συνταγή για τούρτα με καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα.

Υλικά:

ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΪΚ

  • 125 γρ. βούτυρο + extra για άλειμμα του ταψιού
  • 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρας, σε μικρά κομματάκια
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (397 γρ.)
  • 300 γρ. σοκολατάκια maltesers

ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ ΓΛΑΣΣΟ

  • 2 φύλλα ζελατίνης
  • 100 ml κρέμα γάλακτος (παχύρευστη με πολλά λιπαρά τύπου MEGGLE)
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 120 ml νερό
    20 γρ. κακάο σκόνη
  • 20 γρ. ρόφημα σοκολάτας σε σκόνη

γλύκισμα με Maltesers

Εκτέλεση:

ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΪΚ

  1. Λιώνετε, σε μεγάλο μπολ, σε μπεν μαρί, το βούτυρο μαζί με τα κομματάκια κουβερτούρας ανακατεύοντας ανά διαστήματα μέχρι να έχετε ένα λείο σοκολατένιο μείγμα.
  2. Προσθέτετε στο μείγμα το ζαχαρούχο γάλα και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως. Το αφαιρείτε από τη φωτιά και το αφήνετε σε θερμοκρασία δωματίου για 20 λ περίπου, να μισο-κρυώσει.
  3. Λαδώνετε ένα στρογγυλό ταψί 20 εκ. με αποσπώμενη βάση και στρώνετε τη βάση του με χαρτί ψησίματος.
  4. Μόλις μισοκρυώσει το σοκολατένιο μείγμα προσθέτετε τα maltesers και ανακατεύετε να κατανεμηθούν ομοιόμορφα. Ρίχνετε το μείγμα στο έτοιμο ταψί, ισιώνετε την επιφάνεια, με μια μαρίζ ή με την ανάποδη ενός κουταλιού και βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο για 2 τουλάχιστον ώρες ή μέχρι να κρυώσει καλά και να σφίξει.

ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ

  1. 20 λ περίπου πριν βγάλετε το γλυκό σας από το ψυγείο φτιάχνετε το γλάσο. Σε ένα μπολ με παγωμένο νερό βάζετε τη ζελατίνη και την αφήνετε για 8-10 λ μέχρι να μαλακώσει.
  2. Σε μια κατσαρολίτσα βάζετε τη κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και 120 ml νερό και μόλις κοχλάσει, προσθέτετε το κακάο και το ρόφημα σοκολάτας, πασπαλιστά σαν να “ψιχαλίζει” με ένα σουρωτήρι, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ενσωματωθεί. Μειώνετε τη φωτιά στο χαμηλό και αφήστε το μείγμα να σιγοβράσει για 15 λ, ανακατεύοντας ανά διαστήματα.
  3. Αφαιρείτε τη κατσαρολίτσα από τη φωτιά. Στύβετε τη ζελατίνη τη προσθέτετε στο μείγμα και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει/διαλυθεί και ενσωματωθεί. Βγάζετε το γλυκό σας από το ψυγείο το ξεφορμάρετε και βγάζετε προσεκτικά το χαρτί ψησίματος σε πιατέλα και το περιχύνετε με το γλάσο. Αφήνετε το γλάσο να “σφίξει” για 1 περίπου ώρα, το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

Πηγή: idiva.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share