Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Χριστουγεννιάτικες αμαρτίες: Εύκολη συνταγή για τραγανές δίπλες

Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!

6 Δεκεμβρίου 2021 11:56
Χριστουγεννιάτικες αμαρτίες: Εύκολη συνταγή για τραγανές δίπλες
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένα από τα πιο διάσημα γλυκά των Χριστουγέννων! Όλοι μας έχουμε συνδυάσει τις δίπλες με τις γιορτινές ημέρες για αυτό και εμείς σας έχουμε την ευκολότερη συνταγή για υπέροχες δίπλες, από τον αγαπημένο μας Στέλιο Παρλιάρο.

Για τις δίπλες θα χρειαστείτε

200 γρ. ‏γάλα
200 γρ. ‏χυμός πορτοκάλι
200 γρ. ‏ελαιόλαδο
200 γρ. ‏άχνη ζάχαρη
2 ‏αυγά
1300 γρ. ‏αλεύρι
1 ‏πορτοκάλι, το ξύσμα του
1 & 1/2 κ.γ. ‏μαγειρική σόδα
‏λάδι για το τηγάνισμα

Για το σιρόπι θα χρειαστείτε

500 γρ. ‏ζάχαρη
500 γρ. ‏νερό

Για το γαρνίρισμα θα χρειαστείτε

καρύδια, τριμμένα για πασπάλισμα
‏μέλι

τραγανές δίπλες συνταγή

Εκτέλεση

Σιρόπι

Ετοιμάζουμε πρώτα το σιρόπι για να κρυώσει.
Σε μία κατσαρόλα βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 2 λεπτά (από όταν αρχίσει ο βρασμός).

Δίπλες

Χτυπάμε στο μίξερ με το εργαλείο για τις σκληρές ζύμες (γάντζο) το γάλα, το χυμό πορτοκαλιού, το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη άχνη. Προσθέτουμε τα αυγά, το αλεύρι και το ξύσμα μαζί με τη σόδα.

Ζυμώνουμε έως ότου γίνουν μία ελαστική ζύμη. (Μπορούμε να ζυμώσουμε τα υλικά και στο χέρι).
Αφήνουμε τη ζύμη για 20 λεπτά περίπου να ξεκουραστεί και με έναν πλάστη την ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο πάχους 3 χιλιοστών.

Κόβουμε λωρίδες ή τετράγωνα κομμάτια με ένα μαχαίρι και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι σε μέτρια φωτιά.
Με τη βοήθεια μιας τρυπητής κουτάλας διπλώνουμε τις άκρες προς τα μέσα κατά τη διάρκεια του τηγανίσματος.

Βγάζουμε τις δίπλες σε απορροφητικό χαρτί. Όταν στραγγίξουν, τις βουτάμε στο κρύο σιρόπι και τις σερβίρουμε σε πιατέλα. Γαρνίρουμε με μέλι και καρύδια.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share