Τρίτη, 18 Ιανουαρίου 2022

Ρίχνει σε ζαχαρούχο γάλα κομματάκια σοκολάτας και το βάζει στα μικροκύματα... Το αποτέλεσμα; Θα το λιμπιστείτε!

Δεν θα πιστεύετε πόσο εύκολο είναι!

30 Νοεμβρίου 2021 10:50
Ρίχνει σε ζαχαρούχο γάλα κομματάκια σοκολάτας και το βάζει στα μικροκύματα... Το αποτέλεσμα; Θα το λιμπιστείτε!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένα γλυκό που γίνεται εύκολα στο φούρνο μικροκυμάτων. Μπορείτε στην κυριολεξία να φτιάξετε ένα τέλειο γλυκό με μόνο 2 υλικά και 4 λεπτά προετοιμασίας. Με ζαχαρούχο γάλα και σοκολάτα φτιάχνεται το απόλυτο γλύκισμα!

Μπορείτε να προσθέσετε καρύδια, αποξηραμένα φρούτα, λίγη σκόνη τσίλι για κάτι πιο πικάντικο, οτιδήποτε μπορεί να σκεφτεί το υπέροχο μυαλό σας. Με το ζαχαρούχο γάλα μπορείτε να δημιουργήσετε πολύ εύκολα γλυκά, απλά και μόνο βάζοντας το σε βραστό νερό. Δείτε το βίντεο για να καταλάβετε πόσο εύκολο είναι!

Θα χρειαστείτε:

* 400 γραμμάρια συμπυκνωμένο γάλα

* 3 κούπες κομματάκια σοκολάτας γάλακτος

* Ένα ταψί 20 x 20

Οδηγίες:

* Βάλτε το συμπυκνωμένο γάλα και τη σοκολάτα γάλακτος σε ένα μεγάλο μπολ.

* Βάλτε το μπολ στο φούρνο μικροκυμάτων για ένα λεπτό στο υψηλό.

* Ανακατέψτε το συμπυκνωμένο γάλα και τη σοκολάτα μέχρι να γίνουν σαν κρέμα.

* Πάρτε το ταψί και βάλτε μια στρώση αλουμινόχαρτο. Βάλτε βούτυρο στο αλουμινόχαρτο.

* Βάλτε μέσα το μίγμα και απλώστε το ομοιόμορφα.

* Βάλτε το στο ψυγείο να κρυώσει για 2-3 ώρες.

* Βγάλτε το από το ψυγείο και αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο.

Κόψτε το, διακοσμήστε το και είστε έτοιμοι να το απολαύσετε!

Δροσερό γλυκό ψυγείου με σοκολάτα!

Το Athensmagazine.gr σας φτιάχνει την διάθεση με το καλημέρα και την συνταγή για υπέροχο δροσερό γλυκό ψυγείου με σοκολάτα! Αν όμως, προτιμάτε να φτιάξετε κάτι πιο οικονομικό μπορείτε να κάνετε γλυκό ψυγείου με 3 μόνο υλικά.

Πάμε να δούμε αναλυτικά και αυτή την συνταγή:

Συστατικά0/15 συστατικά
Παντεσπάνι
4 αυγά
165 γρ φαρίνα
200 γρ ζάχαρη
3 κουταλιές κακάο
2 βανίλιες
Γέμιση
400 ml κρέμα γάλακτος
100 γρ ινδοκάρυδο
Επικάλυψη σοκολάτας
200 ml γάλα
200 ml νερό
160 γρ ζάχαρη
1½ κουταλιά αλεύρι

Οδηγίες

Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο, τις βανίλιες και ανακατεύουμε να γίνει ζύμη.

Την απλώνουμε σε μεγάλο ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 10-12 λεπτά.

Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί και με απαλές κινήσεις ενσωματώνουμε το ινδοκάρυδο.

Για μεγαλύτερη ευκολία χωρίζουμε το κρύο παντεσπάνι σε 2 μέρη και βάζουμε το ένα ως βάση σε αποσπώμενη φόρμα.

Από πάνω απλώνουμε το μείγμα με την καρύδα και σκεπάζουμε με το άλλο παντεσπάνι.

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα, το νερό, την ζάχαρη, το αλεύρι, το κακάο και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά να γίνουν κρέμα.

Την απλώνουμε ζεστή πάνω από το γλυκό, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 6 ώρες.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share