Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Το λένε οι κορυφαίοι σεφ: Αυτό είναι το τέλειο κομμάτι από το κρέας για τον κιμά των μπιφτεκιών σας

Θα ξετρελαθείτε

29 Νοεμβρίου 2021 16:56
Το λένε οι κορυφαίοι σεφ: Αυτό είναι το τέλειο κομμάτι από το κρέας για τον κιμά των μπιφτεκιών σας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα μπιφτέκια είναι ένα φαγητό, που όλοι λατρεύουμε και θέλουμε να τα φτιάχνουμε τέλεια κάθε φορά, με τον κιμά για αυτά να αποτελεί το πιο σημαντικό στοιχείο από όλα και να οφείλουμε να κάνουμε την πιο σωστή επιλογή, ενώ στη συνέχεια μπορούμε να επιστρατεύσουμε το καλύτερο κόλπο για το τέλειο φαγητό.

Οι καλύτεροι σεφ λένε, ότι το σωστό κρέας για τον κιμά των μπιφτεκιών είναι η μοσχαρίσια ελιά. Μια επιλογή απ’ τον λαιμό του μοσχαριού που είναι νόστιμη ως κρέας και έχει μεσαία ποσότητα ενδομυϊκού λίπους, απαραίτητη για να νοστιμίσει και να κρατήσει ζουμερό το μπιφτέκι στη διαδικασία ψησίματος. Εννοείται ένα μόνο πέρασμα, αλλιώς μιλάμε για πατέ.

κρέας μπιφτέκια κιμάς

Για ποιο λόγο πρέπει να διαλέγουμε την ελιά

Θεωρείστε την επιλογή ελιάς για μπιφτέκια ως ένα σχεδόν απόλυτο κανόνα, μια και περιέργως διαπίστωσα ότι συμφωνούν πλείστοι εκ των ειδικών. Ενώ λοιπόν ο κεφτές θέλει λάπα, που είναι ένα απ’ τα πιο παχιά κομμάτια στο μοσχάρι από πλευράς λίπους αλλά και ελαφρύ από κρεάτινη γεύση, ώστε να βγει αέρινος στο τηγάνισμα, αντίστοιχα το μπιφτέκι θέλει ελιά, που είναι απ’ τα μεσαία σε λιπαρότητα κομμάτια, αλλά με βαθιά κρεάτινη γεύση για να αναδειχτεί στο ψήσιμο.

Κάθε σοβαρός μάγειρας και βέβαια κάθε σοβαρός συντάκτης συνταγών, οφείλει να επιλέγει όχι απλά είδος κρέατος, αλλά και συγκεκριμένο κομμάτι, ανάλογα με την συνταγή. Δεν νοείται το «δώστε μου μισό κιλό κιμά μοσχαρίσιο», όπως αναφέρει το caruso.gr, χωρίς το μέρος του ζώου που είναι το κατάλληλο για την περίσταση.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share