Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Αυτά τα χριστουγεννιάτικα μπισκότα θα σας εντυπωσιάσουν: Μοιάζουν με μελομακάρονα

Είναι πεντανόστιμα!

27 Νοεμβρίου 2021 21:32
Αυτά τα χριστουγεννιάτικα μπισκότα θα σας εντυπωσιάσουν: Μοιάζουν με μελομακάρονα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ούτε ένας μήνας δεν έμεινε για τα Χριστούγεννα και οι κουζίνες πολλών νοικοκυριών έχουν αρχίζει "να παίρνουν φωτιά" με τις ετοιμασίες των γιορτινών γλυκών. Αν θέλετε να ετοιμάσετε κάτι διαφορετικό για φέτος, πέρα από τα παραδοσιακά μελομακάρονα της γιαγιάς, τότε σας έχω την ιδανική συνταγή

Χριστουγεννιάτικά μπισκότα που μοιάζουν με μελομακάρονα. Θα αρέσουν σε μικρούς και μεγάλους. Φυσικά δώστε στα μπισκότα σας ότι σχήμα θέλετε και κάντε τα ακόμα πιο γιορτινά.

Αυτά τα χριστουγεννιάτικα μπισκότα θα σας εντυπωσιάσουν: Μοιάζουν με μελομακάρονα

Υλικά

  • 500γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 φλιτζάνι βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • 200ml Σιρόπι Αγαύης Sunny Via
  • 2 αβγά, τους κρόκους
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα
  • ½ κουτ. γλυκού γαρίφαλο

Εκτέλεση

  • Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με τους κρόκους και το Σιρόπι Αγαύης μέχρι το μίγμα να αφρατέψει. Προσθέτετε το αλεύρι και όλα τα υπόλοιπα υλικά και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Χωρίζετε τη ζύμη σε μπαστούνια και τα τυλίγετε με μεμβράνη. Τοποθετείτε τα μπαστούνια για 1 ώρα στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθεί η ζύμη.
  • Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170°C. Απλώνετε χαρτί ψησίματος σε ρηχό ταψί και πλάθετε τα μπισκότα στο μέγεθος και σχήμα που επιθυμείτε. Αφήνετε αποστάσεις μεταξύ τους και ψήνετε στον αέρα για 15 λεπτά.
  • Τα βγάζετε από τον φούρνο και τα αφήνετε για 10 λεπτά να κρυώσουν πριν σερβίρετε.
  • Όταν κρυώσουν μπορείτε να τα πασπαλίσετε με ζάχαρη άχνη ή να βουτήξετε τη μισή επιφάνειά τους σε λιωμένη κουβερτούρα. Στη δεύτερη περίπτωση τα αφήνετε να στεγνώσουνκαλά πριν τα σερβίρετε.

Tips
Όταν βγουν τα μπισκότα από το φούρνο ίσως νομίζετε ότι είναι άψητα, γιατί είναι πολύ μαλακά. Ωστόσο μην τα ψήσετε για περισσότερη ώρα, έτσι πρέπει να είναι γιατί μετά από 10 λεπτά που τα αφήνετε και κρυώνουν, σκληραίνουν.

Πηγή: olivemagazine

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share