Σάββατο, 29 Ιανουαρίου 2022

Τοποθετείτε το μπουκάλι με το ελαιόλαδο κοντά στο παράθυρο; Σταματήστε το αμέσως!

Δώστε βάση!

25 Νοεμβρίου 2021 17:25
Τοποθετείτε το μπουκάλι με το ελαιόλαδο κοντά στο παράθυρο; Σταματήστε το αμέσως!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η χώρα μας φημίζεται για την παραγωγή ελαιολάδου μιας και θεωρείται το χρυσάφι της Μεσογείου. Η γεύση του ανά περιοχή παραγωγής αλλάζει και αλλού είναι πιο βαρύ, αλλού πιο πικρό και οι ποικιλίες του είναι αμέτρητες. Παρ' όλα αυτά μεγάλο ρόλο για τη διατήρηση της σωστής γεύσης του παίζει τόσο η κατάλληλη χρήση του αλλά και ο τρόπος αποθήκευσης.

Όλα τα ελαιόλαδα δεν είναι ίδια, δεν χρήζουν της ίδιας μεταχείρισης και δεν μπορούν να καταναλωθούν με κάθε τρόπο, για παράδειγμα, δείτε εδώ για ποιο λόγο δεν πρέπει να βάζετε ελαιόλαδο στη σαλάτα σας. Ωστόσο, ένα από τα μεγαλύτερα λάθη δεν το κάνουμε στη μαγειρική αλλά στην αποθήκευση.

Τοποθετείτε το μπουκάλι με το ελαιόλαδο κοντά στο παράθυρο; Σταματήστε το αμέσως!

Το αποθηκεύετε κοντά σε πηγές θερμότητας ή φως αποτελεί λάθος. Το ελαιόλαδο δεν πρέπει να είναι εκτεθειμένο σε φως γι' αυτό και είναι λάθος να τοποθετείτε το μπουκάλι με το λάδι σας κοντά σε πηγές φωτός όπως ένα παράθυρο ή ένα μη σκιερό μέρος. Όταν το ελαιόλαδο εκτίθεται σε θερμότητα, φως, αέρα, οι πολύτιμες θρεπτικές ουσίες στο λάδι αρχίζουν να οξειδώνονται και αρχίζουν να χάνουν τη φρουτώδη γεύση τους.

Το καλύτερο λοιπόν που έχετε να κάνετε είναι να βάλετε το λάδι σας σε κάποιο ντουλάπι ούτως ώστε να μην είναι εκτεθειμένο ούτε σε υψηλές θερμοκρασίες ούτε σε φως.

Βάλτε ελαιόλαδο αντί για βούτυρο στο κέικ σας και χαρίστε κάτι μοναδικό στον οργανισμό σας

Τα κέικ είναι ένα γλύκισμα ιδανικό για να συνοδεύσεις τον πρωινό καφέ σου, για κολατσιό των παιδιών στο σχολείο ή για σνακ. Μπορεί να μην ανήκει στην κατηγορία των παχυντικών γλυκών μιας και δεν περιέχει πολλά γλυκαντικά αλλά δεν θα ήταν ακόμη καλύτερο αν μπορούσαμε να το κάνουμε ακόμη πιο υγιεινό;

Όλοι ξέρουμε πως το βούτυρο είναι ένα υλικό που πρέπει μην χρησιμοποιείται συχνά καθώς προκαλεί καρδιαγγειακά προβλήματα και το σύνηθες είναι να προκαλεί φράξιμο των αρτηριών. Κάντε λοιπόν ένα δώρο στον οργανισμό σας και σταματήστε να το χρησιμοποιείτε αντικαθιστώντας το με ελαιόλαδο.

Τοποθετείτε το μπουκάλι με το ελαιόλαδο κοντά στο παράθυρο; Σταματήστε το αμέσως!

Το ελαιόλαδο είναι ένα υλικό που στη χώρα μας θα βρεις άφθονο και είναι πραγματικά θαυματουργό σε θέματα υγείας, δείτε εδώ ποιες ασθένειες μπορεί να θεραπεύσει. Εκτός αυτού όμως, έχει και μια πιο ιδιαίτερη γεύση που θα κάνει το κέικ σας λίγο πιο... μεσογειακό και παράλληλα θα του δώσει την απαραίτητη υγρασία. Απομακρύνετε λοιπόν από τη διατροφή σας το βούτυρο και αντικαταστήστε το με αγνό ελαιόλαδο.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share