Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Μελομακάρονα με μαγειρική σόδα που θα θες να τρως όλον τον χρόνο

Αυτά τα μελομακάρονα θα γράψουν ιστορία

25 Νοεμβρίου 2021 14:00
Μελομακάρονα με μαγειρική σόδα που θα θες να τρως όλον τον χρόνο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αυτό το νόστιμο γλύκισμα, το οποίο μας έφτιαχνε κάθε χρόνο η γιαγιά και η μαμά βρίσκεται σε κάθε σπίτι το διάστημα των εορτών αφού αποτελεί σήμα-κατατεθέν των Χριστουγέννων. Αν νομίζεις ότι είναι δύσκολο να τα φτιάξεις, κάνεις πολύ μεγάλο λάθος. Πάρε στυλό και χαρτί για να γράψεις την απόλυτη σπιτική συνταγή για μελομακάρονα, νοστιμότερα και από του ζαχαροπλαστείου.

Η απόλυτη συνταγή για μελομακάρονα

Υλικά

  • 4 φλ. λάδι
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 1 φλ. χυμό πορτοκάλι
  • 2 κ.γ μαγειρική σόδα
  • 1 κ.γ ξύσμα πορτοκαλιού
  • 2 κιλά αλεύρι

Για το σιρόπι

  • 1 φλ. μέλι
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 1 1/2 φλ. νερό
  • 1 στικ κανέλας
  • 1 φλούδα από πορτοκάλι

Για το γαρνίρισμα

  • 1/2 κιλό καρύδια τριμμένα
  • λίγη κανέλα (προαιρετικά)


Εκτέλεση

Χτύπησε καλά το λάδι και τη ζάχαρη, μέχρι να είναι όσο πιο ομογενοποιημένα γίνεται. Θα καταλάβεις ότι είναι έτοιμο μόλις το δεις να γίνεται σαν ένας χυλός. Πάρε τον χυμό από ένα πορτοκάλι. Αρχικά, τρίψε λίγη από τη φλούδα του για να πάρεις το ξύσμα. Σε ένα ποτήρι ρίξε τον χυμό από το πορτοκάλι, πρόσθεσε τη μαγειρική σόδα και το ξύσμα. Στη συνέχεια, ρίξε το αλεύρι και ξεκίνα το ζύμωμα μέχρι να απορροφηθεί όλο το αλεύρι. Ξεκίνησε να πλάθεις τα μελομακάρονα.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share