Τετάρτη, 08 Δεκεμβρίου 2021

Έχετε ψωμί σαν πέτρα; 2+1 τρόποι για να το κάνετε και πάλι μαλακό

Τα τρομερά κόλπα που θα σας λύσουν τα χέρια

25 Νοεμβρίου 2021 10:03
Έχετε ψωμί σαν πέτρα; 2+1 τρόποι για να το κάνετε και πάλι μαλακό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πολλές φορές θα έχετε βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να έχετε ετοιμάσει το φαγητό σας και να αναζητάτε μερικές φέτες ψωμί, αλλά τελικά ανακαλύπτετε πως το ψωμί σας έχει γίνει σαν πέτρα, μια και είναι μπαγιάτικο.

Ωστόσο, δεν υπάρχει λόγος για μεγάλη ανησυχία, μια και αν δεν θέλετε να… πεταχτείτε να πάτε μέχρι τον φούρνο για να πάρετε καινούριο, μπορείτε να εκμεταλλευτείτε το ψωμί που έχετε στην διάθεσή σας. Ενώ, αν θέλετε το ψωμί στο τραπέζι σας να είναι πάντα φρέσκο, μπορείτε κάλλιστα να αξιοποιήσετε το ψωμί που περίσσεψε και δεν θα μείνει ούτε ψίχουλο!

ψωμί πέτρα μαλακό

Και το σημαντικότερο είναι πως μπορείτε να το κάνετε χωρίς να ξοδέψετε καθόλου χρήματα, ακολουθώντας μόνο μερικά… βήματα. Μάλιστα, υπάρχουν τρεις διαφορετικοί τρόποι για να δώσετε και πάλι… ζωντάνια στο ψωμί σας.

  1. Ο πρώτος τρόπος είναι να βρέξετε το ψωμί σας και να το βάλετε στο φούρνο για λίγα λεπτά στους 200 βαθμούς
  2. Ο δεύτερος τρόπος είναι να βάλετε το ψωμί στον φούρνο μικροκυμάτων σε μία βρεγμένη χαρτοπετσέτα
  3. Ο τρίτος τρόπος είναι να βάλετε το ψωμί στην σχάρα του φούρνου και από κάτω ένα ταψί με νερό

Σου μουχλιάζει το ψωμί στην ψωμιέρα; Δες τι πρέπει να κάνεις!

Σας μουχλιάζει το ψωμί μετά από λίγες μέρες αφότου το τοποθετήσετε στην ψωμιέρα; Υπάρχει ένας τρόπος για να το βοηθήσετε να διατηρηθεί φρέσκο για περισσότερες ημέρες. Ενώ, αυτό το ψωμί μπορείς να τρως άφοβα όταν προσέχεις τα κιλά σου!

Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να περάσετε το εσωτερικό της ψωμιέρας με ένα πανί βουτηγμένο σε ξύδι. Το ψωμί με αυτό το κόλπο θα σας μένει για περισσότερο καιρό!

Ψωμί με μούχλα

TAGS
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share