Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου 2022

Οι πιο νόστιμοι και ζουμεροί κολοκυθοκεφτέδες με πατάτα στο φούρνο

Σέρβιρε τους με τζατζίκι και θα μας θυμηθείς!

23 Νοεμβρίου 2021 13:29
Οι πιο νόστιμοι και ζουμεροί κολοκυθοκεφτέδες με πατάτα στο φούρνο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ποιος δεν λαχταράει κολοκυθοκεφτέδες που μας θυμίζουν κάποια εξόρμηση κάποτε στη ζωή μας σε ένα ταβερνάκι με καλή παρέα και μουσική;

Παρακάτω σου έχουμε μια μοναδική συνταγή και σου υποσχόμαστε έναν γαστρονομικό οργασμό!

Και αν είσαι λίγο πιο μερακλής και εναλλακτικός εδώ μπορείς να δεις συνταγή με κολοκυθοκεφτέδες με τζατζίκι καρότου!

ζουμεροί κολοκυθοκεφτέδες με πατάτα

Υλικά

  • 1 κολοκυθάκι
  • 1 πατάτα
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 αυγό
  • 150γρ. ανθότυρο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Πλύνε καλά το κολοκυθάκι και τρίψ' το σε ένα μπολ με μια πετσέτα. Αλάτισε το και άφησε το να βγάλει τα υγρά του. Στο μεταξύ, βάλε την πατάτα σου να βράζει και αφού βράσει, τρίψ' την σε ένα μπολ.

Μόλις περάσει το μισάωρο, στύψε με τα δυο σου χέρια καλά το κολοκυθάκι μέσα στην πετσέτα. Έπειτα ρίξ' το στο μπολ με την τριμμένη πατάτα.

Πρόσθεσε στο μπολ όλα τα υπόλοιπα υλικά- άνηθο, αυγό, ανθότυρο, φρέσκα κρεμμυδάκια, πιπέρι. Πρόσθεσε λίγο έξτρα αλάτι αν πιστεύεις ότι χρειάζεται. Ανακάτεψε όλα τα υλικά μαζί και παράλληλα προθέρμανε τον φούρνο στους 180.

Αφού ανακατευθούν όλα τα υλικά μαζί ξεκίνα να πλάθεις τα κολοκυθοκεφτεδάκια σου. Βάλ' τα σε ένα ταψί με μια λαδόκολλα και ψήσε στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν! Οι κολοκυθοκεφτέδες με πατάτα είναι έτοιμοι και πεντανόστιμοι.

Σέρβιρε με τζατζίκι!

Bonus Tips:

Αν δεν σου αρέσει ο άνηθος μπορείς να τον παραλείψεις. Μπορείς επίσης να βάλεις δυόσμο ή μαϊντανό αντί για άνηθο. Επίσης, αν δεν σου αρέσει το ανθότυρο μπορείς να βάλεις φέτα τριμμένη. Τέλος, αν και ο φούρνος είναι πιο υγιεινή επιλογή, μπορείς να τηγανίσεις τους κολοκυθοκεφτέδες σου!

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share