Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ηπειρώτικη κοσμιρή: Εύκολη και χορταστική τυρόπιτα από την Ήπειρο

Λαχταριστή συνταγή!

23 Νοεμβρίου 2021 11:49
Ηπειρώτικη κοσμιρή: Εύκολη και χορταστική τυρόπιτα από την Ήπειρο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μια τυρόπιτα χορταστική, που μπορείτε να απολαύσετε οποιαδήποτε ώρα της ημέρας. Η Ηπειρώτικη αυτή πίτα είναι η κατάλληλη επιλογή.

Πρόκειται για μία αλμυρή πίτα, με φέτα. Η συγκεκριμένη πίτα θα μπορεί να καταναλωθεί όλες τις ώρες και να σας λύσει τα χέρια για διάφορα γεύματα (σ.σ. πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό). Το μόνο που πρέπει να κάνετε, είναι να ακολουθήσετε τις οδηγίες που βρίσκονται παρακάτω. Αν θέλετε ωστόσο μια πιο απλή, δείτε και αυτή εδώ που έχει ελάχιστες θερμίδες. Αναλυτικότερα:

Υλικά συνταγής

  • 3 φλυτζάνια αλεύρι
  • 4 αυγά
  • 1 λίτρο γάλα φρέσκο
  • 1/2 κιλό τυρί φέτα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο για το ταψί

Ηπειρώτικη κοσμιρή τυρόπιτα

Εκτέλεση συνταγής

  • Χτυπάμε με σύρμα τα αυγά, μας μαζί με το γάλα μας.
  • Βάζουμε αλάτι και πιπέρι στα υλικά μας.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε λίγο – λίγο, το αλεύρι μας, μέχρι να γίνει εκείνο, χυλός. (σ.σ. όπως ακριβώς συμβαίνει και με τις τηγανίτες)
  • Έπειτα, σπάμε, με τα χέρια μας, το τυρί.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο μας περίπου στους 200 βαθμούς Κελσίου.
  • Βάζουμε λάδι στο ταψί μας.
  • Στη συνέχεια τοποθετούμε το ταψί μας στον φούρνο να κάψει καλά.
  • Ακολούθως, προσθέτουμε τον χυλό στο ταψί μας.
  • Ψήνουμε ανάλογα, με τον φούρνο μας.
  • Θα πρέπει να αφήσουμε το ταψί στο φούρνο έως ότου να έχουμε, το επιθυμητό χρώμα.

Τυρόπιτα ξεσκέπαστη - Το «μυστικό» βρίσκεται στο ελαιόλαδο...

Τυρόπιτα ξεσκέπαστη Τέλεια λύση όταν βαριέσαι ή βιάζεσαι να μαγειρέψεις. Πιο εύκολη συνταγή δεν υπάρχει με το «μυστικό» να βρίσκεται στο ελαιόλαδο. Επίσης, μια από τις πιο νόστιμες, τραγανές και πιο light εκδοχές της είναι η τυρόπιτα με φύλλα περέκ.

Υλικά:

  • 2 κούπες τσαγιού γιαούρτι
  • 4 αυγά
  • 2 κούπες και κάτι αλεύρι που φουσκώνει
  • 1 φρέσκο ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι προαιρετικά
  • λίγο πιπέρι
  • 4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 400 γραμ φέτα λιωμένη σε κομμάτια με το χέρι
  • φρυγανιά τριμμένη

Εκτέλεση:

  1. Λαδώνουμε ελαφρά ένα ταψάκι και το ραντίζουμε σε όλη την επιφάνεια με τριμμένη φρυγανιά.
  2. Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε τα αυγά -το γιαούρτι-το κρεμμυδάκι -το αλεύρι -το πιπέρι-το λάδι και την φέτα . Ανακατεύουμε καλά να γίνει ένας παχύρρευστος χυλός και τον αδειάζουμε στο ταψάκι.
  3. Τον στρώνουμε ομοιόμορφα και τον ραντίζουμε σε όλη την επιφάνεια με τριμμένη φρυγανιά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 με 180 αέρα για 30 λεπτά περίπου ανάλογα τον φούρνο.
  4. Μπορείτε να προσθέσετε ότι σας αρέσει μέσα π.χ. ζαμπόν γαλοπούλα πιπεριά εμάς μας αρέσει σκέτη όπως σας την είπα .
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share