Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Ομελέτα με κολοκύθι, πατάτα και σαφράν

Πεντανόστιμο πιάτο έτοιμο σε 10'

22 Νοεμβρίου 2021 15:38
Ομελέτα με κολοκύθι, πατάτα και σαφράν
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η ομελέτα σε οίστρο! Ένα εύκολο πιάτο, όπως την ομελέτα, μπορούμε πάντα να το εμπλουτίζουμε με ποικίλα υλικά δημιουργώντας νέες και πρωτότυπες γεύσεις.

Μια ομελέτα με πατάτα, κολοκύθι, καλαμπόκι και σαφράν είναι μια πανεύκολη, πεντανόστιμη, καθόλου χρονοβόρα και πρωτότυπη ιδέα. Αν θελέτε να εμπνευστείτε ακόμα περισσότερο, δείτε τις 9 πιο νόστιμες ομελέτες του κόσμου

Υλικά

  • ½ καλαμπόκι
  • 3 μεγάλες πατάτες
  • λίγο ε.π. ελαιόλαδο
  • 6 αυγά
  • 80 ml γάλα φρέσκο
  • 1 κουτ. σούπας γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 πρέζα σαφράν σκόνη
  • ½ κρεμμύδι ξερό
  • 1 κολοκύθι κομμένο σε λεπτές ροδέλες
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • φυλλαράκια ρόκας, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Ξεσπυρίζουμε το καλαμπόκι με μαχαίρι (κατά μήκος του κοτσανιού). Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μικρά καρεδάκια (κύβους). Σε ένα τηγάνι με ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο τηγανίζουμε τις πατάτες. Σε μια μπασίνα χτυπάμε τα αυγά με το γάλα, το γιαούρτι, λίγο ελαιόλαδο, το σαφράν, αλάτι και πιπέρι.

Σουρώνουμε τις πατάτες και τις ρίχνουμε στο μπολ με τα αυγά. Σε καθαρό τηγάνι σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο το κρεμμύδι σε φέτες και το κολοκύθι για 2΄ και προσθέτουμε το μείγμα με τα αυγά. Ψήνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία ανασηκώνοντας με μία σπάτουλα για να πηγαίνει το μείγμα του αυγού από κάτω ώστε να ψηθεί πιο γρήγορα.

Με ένα πιάτο που χρησιμοποιούμε ως καπάκι, αναποδογυρίζουμε την ομελέτα και ψήνουμε και από την άλλη μεριά. Σβήνουμε και αφήνουμε για 3΄ στο τηγάνι. Σε ένα μπολάκι βάζουμε το καλαμπόκι ωμό με φύλλα ρόκας, ραντίζουμε με ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε για να μαριναριστεί το καλαμπόκι. Σερβίρουμε πάνω από την ομελέτα.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share