Θέλετε να φτιάξετε κοτόπουλο για το μεσημεριανό σας, αλλά φοβάστε ότι θα βγει άνοστο ή ξερό; Δε χρειάζεστε παρά αυτή την εύκολη συνταγή για μαρινάδα, η οποία θα κάνει το κοτόπουλό σας ζουμερό και νόστιμο! Ωστόσο, εκτός από τη μαρινάδα, δείτε εδώ μια συνταγή για μπιφτέκια κοτόπουλου.
Υλικά:
1 κούπα γιαούρτι στραγγιστό (το απλό πλήρες)
1 κουτάλι της σούπας ελαιόλαδο
1 κουτάλι της σούπας μουστάρδα
2 γεμάτα κουτάλια του γλυκού αλάτι
1 γεμάτο κουτάλι του γλυκού πιπέρι
1 κουτάλι του γλυκού κάρυ
1 κουτάλι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη ή 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
Βάλτε όλα τα υλικά για τη μαρινάδα σας σε ένα μπολ (αρκετά μεγάλο για να χωρέσει και το κοτόπουλο), ανακατέψτε καλά και ύστερα βάλτε μέσα όλα τα κομμάτια από το κοτόπουλο όπως σκοπεύετε να τα μαγειρέψετε (κομμάτια ή φιλέτα).
Κάντε λίγο «μασάζ» στο κοτόπουλο με τη μαρινάδα μέχρι να καλυφθεί όλη η επιφάνεια κάθε κομματιού.
Αφήστε το μπολ αυτό στο ψυγείο για 30’ έως και 8 ώρες ώστε να μαριναριστεί κάθε κομμάτι.
Ετοιμάστε το κοτόπουλο όπως θέλετε εσείς (ψητό, στο grill, τηγανιτό)!
Απολαύστε το φρεσκομαγειρεμένο φαγητό χωρίς ενοχές!
Μαρινάδα για μπριζόλες - Μόνο με 3 υλικά
1 μέρος σάλτσα σόγιας
1 μέρος ελαιόλαδο
1 μέρος βαλσάμικο ξύδι
Η συνταγή θεωρείται ιδανική, καθώς περιέχει όλα εκείνα τα στοιχεία που χρειάζονται σε μια καλή μαρινάδα όπως αλάτι, οξύ και λίπος.
Έξτρα, αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε αρωματικά όπως θυμάρι και ρίγανη, πιπέρι, ξερό κρεμμύδι ή σκόρδο.
Για να υπολογίσετε την ποσότητα σκεφτείτε ότι το ιδανικό είναι για μια μπριζόλα να αναμείξετε μια κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας, με μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και μια κουταλιά της σούπας βαλσάμικο ξύδι.
Απλά χτυπήστε μαζί τα τρία υλικά. Αν θέλετε να βάλετε κάποιο έξτρα υλικό προσθέστε το σε αυτή τη φάση.
Βάλτε τη μαρινάδα σας σε ένα μπολ ή σε ένα σακουλάκι βάλτε μέσα την μπριζόλα.
Μαρινάρετε από 30 λεπτά έως 12 ώρες. Για μαρινάρισμα πέραν του μισάωρου βάλτε την μπριζόλα με τη μαρινάδα της στο ψυγείο.
Βγάλτε τη μπριζόλα από το ψυγείο μισή ώρα πριν τη μαγειρέψετε.
Προθερμάνατε το τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
Ψήστε τη μπριζόλα για 4 με 5 λεπτά ανά πλευρά για medium-rare αποτέλεσμα, 5 με 6 λεπτά για medium αποτέλεσμα και 7 με 8 λεπτά για well-done αποτέλεσμα.
Κατεβάστε τη μπριζόλα από τη φωτιά και αφήστε να ξεκουραστεί για 3 με 7 λεπτά πριν την κόψετε!