Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Τηγανητές πατάτες: Έτσι θα τις κάνεις νόστιμες και τραγανές - Το μυστικό με το λάδι

Το tip που θα τις απογειώσει

20 Νοεμβρίου 2021 09:35
Τηγανητές πατάτες: Έτσι θα τις κάνεις νόστιμες και τραγανές - Το μυστικό με το λάδι
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι τηγανητές πατάτες για να πετύχουν σωστά, θέλουν την ίδια προσοχή που θέλει και ένα κανονικό φαγητό. Ξέχνα για λίγο τις φριτέζες και τις πατάτες που τρως έξω με τα άθλια λάδια.

Η σωστή πατάτα είναι αυτή που τηγανίζεται βουτηγμένη σε λάδι ελιάς. Και εδώ σου έχουμε δύο τρόπους για να τις φτιάξεις και να εντυπωσιάσεις τους πάντες. Ενώ, μεγάλη προσοχή στο τεράστιο λάθος στο τηγάνισμα που προκαλεί καρκίνο.

1ος τρόπος

  • Ζεσταίνεις το λάδι σε δυνατή φωτιά και ρίχνεις μέσα τις πατάτες. Μετά από περίπου 5 λεπτά, χαμηλώνεις την φωτιά ώστε να τηγανιστούν σιγά-σιγά.
  • Δυναμώνεις τη φωτιά ξανά προς το τέλος, ώστε να γίνουν τραγανές.

2ος τρόπος

  • Σκουπίζεις τις πατάτες με χαρτί κουζίνας για να στεγνώσουν τελείως και τις πετάς στο κρύο λάδι.
  • Δυναμώνεις την φωτιά και περιμένεις να τηγανιστούν 20-25 λεπτά.

Τηγανητές πατάτες

Tip: Ρίξε μέσα στο τηγάνι 1/4 κρεμμυδιού, 5 λεπτά πριν τελειώσει το τηγάνισμα για να πάρουν το άρωμα. Όταν βγάζεις τις πατάτες από το τηγάνι, τις στεγνώνεις πάντα από το λάδι σε παχύ χαρτί κουζίνας διπλωμένο στα δύο.

Σας έχουν περισσέψει τηγανητές πατάτες και θέλετε να τις ζεστάνετε ξανά; Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος!

Ποιος μπορεί να αντισταθεί στις σπιτικές τηγανητές πατάτες, ειδικά αν είναι καλοτηγανισμένες; Μια μερίδα τραγανές και λαχταριστές τηγανητές πατάτες είναι ιερό πράγμα για πολλούς καλοφαγάδες. Το κακό είναι ότι πρέπει να τρώγονται φρέσκες, αλλιώς χαλάει όλη η γεύση και η υφή τους.

Δεν συμβαίνει συχνά να περισσεύουν τηγανητές πατάτες, αλλά όταν συμβεί αυτό, καλό είναι να γνωρίζετε πώς να τις ξαναζεστάνετε σωστά. Γιατί, κακά τα ψέματα, οι κρύες τηγανητές πατάτες δεν αρέσουν σε κανέναν! Επίσης, με αυτό το κόλπο θα φτιάξετε τέλειες, τραγανές πατάτες φούρνου.

Όταν κρυώσουν, το νερό που ήταν στο εσωτερικό τους βγαίνει προς τα έξω, με αποτέλεσμα να γίνονται λιπαρές, κοκκώδεις και καθόλου νόστιμες. Ιδού ο καλύτερος τρόπος για να δώσετε νέα πνοή στις τηγανητές πατάτες που σας περίσσεψαν.

Στον φούρνο

Πολλοί υποστηρίζουν ότι ο καλύτερος τρόπος για να κάνουμε τις τηγανητές πατάτες ξανά σαν φρέσκες, είναι να τις ζεστάνουμε στο τηγάνι με ελάχιστο λάδι. Ωστόσο, εμείς θα σας πούμε ότι στο crash test τηγάνι-φούρνος, ο φούρνος βγαίνει νικητής. Θα χρειαστεί να περιμένετε να προθερμανθεί ο φούρνος, αλλά το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει, με τις πατάτες να βγαίνουν σχεδόν σαν φρέσκες, τραγανές εξωτερικά και αφράτες μέσα.

Σας έχουν περισσέψει τηγανητές πατάτες και θέλετε να τις ζεστάνετε ξανά

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς. Απλώνετε τις πατάτες σε ένα ταψί και τις αφήνετε για μερικά λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανές.

Tip: Τοποθετήστε τις πατάτες σε τσαλακωμένο αλουμινόχαρτο πριν το ψήσιμο, έτσι ώστε να γίνουν τραγανές από όλες τις πλευρές.

Πασπαλίστε με λίγο αλάτι και μυρωδικά και θα είναι σχεδόν σαν να βγήκαν μόλις από το τηγάνι.

Το λάθος που δεν πρέπει να κάνετε

Μπορεί ο φούρνος μικροκυμάτων να είναι ό,τι πιο βολικό και χρήσιμο έχουμε στην κουζίνα μας, αλλά πιστέψτε μας, είναι ο χειρότερος τρόπος για να ξαναζεστάνετε τις τηγανητές πατάτες. Χρησιμοποιώντας τον φούρνο μικροκυμάτων ουσιαστικά θερμαίνουμε το φαγητό από μέσα προς τα έξω. Έτσι, οι τηγανητές πατάτες θα βγουν μαλακές και όχι τραγανές όπως θα γίνουν αν χρησιμοποιήσετε τον κανονικό φούρνο.

Το λάθος που δεν πρέπει να κάνετε

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share