Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ξεχάστε όσα ξέρατε: Με αυτή την πολύ απλή κίνηση θα απογειώσετε τη σάλτσα στα μακαρόνια σας

Υπέροχη γεύση!

18 Νοεμβρίου 2021 19:05
Ξεχάστε όσα ξέρατε: Με αυτή την πολύ απλή κίνηση θα απογειώσετε τη σάλτσα στα μακαρόνια σας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα μακαρόνια είναι ένα αγαπημένο πιάτο, ακόμη κι αν αυτά συνοδεύονται από μια απλή σάλτσα ντομάτας. Υπάρχει, μάλιστα, τρόπος να απογειώσετε τη γεύση τους, ώστε να τα απολαμβάνετε κάθε φορά.

Μακαρόνια: Το κόλπο για να τα κάνετε τέλεια μαζί με τη σάλτσα

Η σάλτσα στα μακαρόνια ανακατεύεται μέσα σε αυτά και δεν «κάθεται» από πάνω. Την επόμενη φορά ρίξτε τα βρασμένα μακαρόνια μέσα στη σάλτσα που ετοιμάσατε και απολαύστε μια θεϊκή μακαρονάδα, για την οποία πρέπει να αποφύγουμε ένα μοιραίο λάθος.

σάλτσα μακαρόνια

Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό και θα σας κάνει να λατρέψετε τη μακαρονάδα σας, θέλοντας να τη μαγειρέψετε όλο και πιο συχνά.

Μακαρόνια με κοτόπουλο και σάλτσα κάρυ

Φτιάξτε λαχταριστά μακαρόνια με κοτόπουλο και σάλτσα κάρυ και θα μας θυμηθείτε. Είναι μια εύκολη και γρήγορη συνταγή που σίγουρα θα ξετρελάνει όλη την οικογένεια.

Υλικά (2 μερίδες)

  • 1/2 στήθος κοτόπουλο
  • 1/2 κρεμμύδι
  • 2 πιπεριές χρωματιστές
  • 6 μίνι μανιτάρια
  • 2 κ.σ λάδι
  • 1 κύβο λαχανικών
  • 1 κούπα ζεστό νερό
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 1 κ.γ κάρυ
  • 1/2 πακέτο μακαρόνια της αρεσκείας σας
  • 2 κ.γ τυρί κρέμα

Εκτέλεση

  • Κόβουμε σε κομματάκια τις πιπεριάς, το κρεμμύδι τα μανιτάρια και το στήθος κοτόπουλο.
  • Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το κοτόπουλο μέχρι να πάρει χρώμα.
  • Στη συνέχεια ρίχνουμε και τις πιπεριές και ανακατεύουμε συνεχώς.
  • Συνεχίζουμε ρίχνοντας τα μανιτάρια το αλάτι και το πιπέρι
  • Έπειτα προσθέτουμε τον κύβο λαχανικών το νερό και το κάρυ και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
  • Αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά όταν έχει απορροφηθεί το νερό και ρίχνουμε το τυρί κρέμα.
  • Αφού βράσουμε τα μακαρόνια μας, ανακατεύουμε τη σάλτσα με αυτά και σερβίρουμε.

Μακαρόνια με φέτα και ντοματίνια

Υλικά

  • 1 μεγάλο κομμάτι φέτα
  • 1 πακέτο ντοματίνια
  • Λάδι
  • Ρίγανη
  • Σκόρδο
  • Ότι μακαρόνια θέλετε

συνταγή για μακαρόνια με φέτα και ντοματίνια

Εκτέλεση

  • Βάζουμε σε πυρέξ τα ντοματίνια, τη φέτα και ρίχνουμε λάδι, ρίγανη και αν θέλουμε σκόρδο, είτε σκόνη είτε σκελίδα.
  • Ψήνουμε στους 200 για 30 λεπτά.
  • Βράζουμε τα μακαρόνια μέχρι να ψηθεί η φέτα με τα ντοματίνια. Όταν ψηθούν τα βγάζουμε από το φούρνο και με ένα πιρούνι τα λιώνουμε και τα ανακατεύουμε.
  • Ρίχνουμε τα μακαρόνια στο μείγμα, ανακατεύουμε και είναι έτοιμο. Μπορείτε να τα σερβίρετε και με βασιλικό.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share