Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Αλμυρό μιλφέιγ; Κι ομως γίνεται! Αυτή είναι η αλμυρή παραλλαγή του

Μια πρωτότυπη και νόστιμη πινελιά στις συνταγές σας

18 Νοεμβρίου 2021 09:55
Αλμυρό μιλφέιγ; Κι ομως γίνεται! Αυτή είναι η αλμυρή παραλλαγή του
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αυτά που ξέρατε για το μιλφέιγ ξεχάστε τα. Εμείς σας έχουμε την αλμυρή version του λαχταριστού γαλλικού γλυκού, με κρέμα από κατσικίσιο τυρί και σως ντομάτας. Εσείς ξέρατε τα θαυματουργά αποτελέσματα της σύνδεσης ντομάτας και σύκου;

Υλικά

  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • 950 γρ. ντοματάκια ψιλοκομμένα, κονσέρβα
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 4 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 300 γρ. μαλακό κατσικίσιο τυρί
  • 2 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος
  • 1 κουτ. σούπας σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • λίγα φύλλα μέντας
  • αλάτι
  • μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

μιλφέιγ-1

Διαδικασία

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 210οC στον αέρα. Τοποθετούμε τις σφολιάτες ανάμεσα σε δύο πλάκες ψησίματος στρωμένες με λαδόκολλα και τις ψήνουμε για 25΄. Μόλις κρυώσουν εκτός φούρνου, τις κόβουμε σε 12 ορθογώνια παραλληλόγραμμα ίδιου σχήματος και μήκους.
  • Στραγγίζουμε καλά τα ψιλοκομμένα ντοματάκια και τα βάζουμε σε ένα τηγάνι με 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Αφήνουμε τη σάλτσα να συμπυκνωθεί και να στεγνώσει από τα υγρά της.
  • Πολτοποιούμε στο μίξερ το κατσικίσιο τυρί με την κρέμα γάλακτος και τον χυμό λεμονιού για περίπου 1΄. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το σχοινόπρασο, μεταφέρουμε σε κορνέ και διατηρούμε στο ψυγείο.
  • Βάζουμε τις μισές σφολιάτες σε μια πιατέλα σερβιρίσματος. Τις αλείφουμε με τη μισή συμπυκνωμένη σάλτσα ντομάτας. Με τη μισή κρέμα τυριού δημιουργούμε με το κορνέ μικρές μπαλίτσες σε κάθε σφολιάτα. Από πάνω τοποθετούμε άλλο ένα κομμάτι σφολιάτας και επαναλαμβάνουμε ξανά με τη σάλτσα και το τυρί. Τέλος, ψιλοκόβουμε τη μέντα και γαρνίρουμε πάνω από την κρέμα. Σερβίρουμε αμέσως.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share