Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Άλειψε το σκόρδο με ελαιόλαδο και το έβαλε στον φούρνο μικροκυμάτων - Μόλις μάθετε τι έγινε θα το κάνετε συνέχεια

Θα ξετρελαθείτε!

16 Νοεμβρίου 2021 17:05
Άλειψε το σκόρδο με ελαιόλαδο και το έβαλε στον φούρνο μικροκυμάτων - Μόλις μάθετε τι έγινε θα το κάνετε συνέχεια
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το σκόρδο είναι ένα αγαπημένο μας υλικό, το οποίο κα λατρεύουμε να βάζουμε να βάζουμε σε κάθε φαγητό, ενώ και από μόνο του μπορεί να είναι πεντανόστιμο.

Μια ωραία ιδέα που μπορεί να μην έχεις ακόμα δοκιμάσει είναι το ψητό σκόρδο σε μορφή νιφάδων που θα κάνει πιο νόστιμο ακόμα και το πιο στεγνό κομμάτι κρέατος. Το ψητό σκόρδο έχει φτάσει να πωλείται και σε συσκευασίες στα μάρκετ του εξωτερικού αλλά εσύ μπορείς να το φτιάξεις εύκολα στον φούρνο ή τα μικροκύματα.

Το σκόρδο, το οποίο μπορεί να μαγειρευτεί ιδανικά και στη γαλοπούλα, είναι από μόνο του ένα ταπεινό υλικό αλλά όταν το ψήσεις μπορεί να κάνει νόστιμο και το πιο απλό πιάτο, ειδικά αν το φτιάξεις στην πιο τραγανή του εκδοχή.

Το ψητό σκόρδο και η πανεύκολη διαδικασία

Αρχικά πρέπει να περάσεις από το μούλτι τις σκελίδες σκόρδου που επιθυμείς και να τις αλείψεις με λίγο ελαιόλαδο. Βάζεις σε ταψάκι για τον φούρνο ή σε μικρό πιάτο τον φούρνο μικροκυμάτων.

Στο φούρνο μικροκυμάτων ψήνεις με διαλείμματα των 15 δευτερολέπτων για 2 έως 4 λεπτά και μέχρι να έχεις το χρυσό αποτέλεσμα. Είναι σημαντικό σε κάθε διάλειμμα να ταμπονάρεις το σκόρδο με απορροφητικό χαρτί για να φύγει το έξτρα λάδι και η υγρασία.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share