Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Muffins λεμονιού χωρίς γλουτένη

Λαχταριστά και υγιεινά

16 Νοεμβρίου 2021 10:40
Muffins λεμονιού χωρίς γλουτένη
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το λεμόνι είναι υλικό με πολλαπλά οφέλη, σε υγεία, ομορφιά, νοικοκυριό και φυσικά στο φαγητό. Αν το χρησιμοποιείτε στα γλυκά σας, τότε δεν γίνεται το αποτέλεσμα να μην είναι θεσπέσιο.

Δοκιμάστε αυτά τα καταπληκτικά muffins λεμονιου χωρίς γλουτένη και θα μας θυμηθείτε, αλλά πριν το κάνετε μην ξεχάσετε να κάνετε το φυσικό λίφτινγκ με γιαούρτι και λεμόνι

Υλικά

  • 1 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις χωρίς γλουτένη
  • 3/4 φλ. τσαγιού τριμμένα αμύγδαλα
  • 2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ. γλ. μαγειρική σόδα
  • 1/3 φλ. τσαγιού λάδι καρύδας
  • 2/3 φλ. τσαγιού σιρόπι σφενδάμου
  • 2 μεγάλα αβγά
  • 1/4 φλ. τσαγιού χυμό λεμονιού
  • 2 κ. σ. ξύσμα λεμονιού
  • 1 1/2 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 3/4 φλ. τσαγιού μη γαλακτοκομικό γάλα

μάφιν-λεμόνι

Εκτέλεση

  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και προετοιμάστε ένα ταψί για μάφινς.
  • Προσθέστε το αλεύρι, το αμύγδαλο, το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα σε ένα μπολ και χτυπήστε τα μέχρι να ομοιογενοποιηθούν.
  • Σε ένα ξεχωριστό μπολ ανακατέψτε το λάδι, το σιρόπι σφενδάμου, τα αβγά, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, το εκχύλισμα βανίλιας και το γάλα.
  • Προσθέστε το μείγμα του αλευριού στο μπολ με τα υγρά υλικά και ανακατέψτε τα όλα μαζί μέχρι να ενωθούν καλά.
  • Μεταφέρετε το μείγμα στη φόρμα για μάφιν, γεμίζοντας την κάθε θήκη περίπου μέχρι τα τρία τέταρτα.
  • Ψήστε για 18 έως 22 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή μία οδοντογλυφίδα από το κέντρο ενός μάφιν.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share