Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κρητικά Μακαρόνια: Αυτή τη συνταγή πρέπει οπωσδήποτε να τη κάνετε

Παραδοσιακά μακαρόνια σκιουφικτά με μυζήθρα και τριλογία από πιπεριές

13 Νοεμβρίου 2021 19:17
Κρητικά Μακαρόνια: Αυτή τη συνταγή πρέπει οπωσδήποτε να τη κάνετε
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα μακαρόνια όπως και να τα φάμε μας αρέσουν. Ευτυχώς για εμάς βγαίνουν διαρκώς νέες συνταγές, για να τα απολαμβάνουμε με ποικιλία γεύσεων.

Σήμερα η συνταγή μυρίζει...Κρήτη

Σιουφιχτά με μυζήθρα και τριλογία πιπεριών

Θα χρειαστείτε:

  • 150γρ μυζήθρα τριμμένη
  • 3 χρωματιστές πιπεριές
  • 1 λευκό κρεμμύδι
  • 500γρ Σκουφικτά
  • Λίγο βούτυρο
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • Λίγο λάδι τρούφας
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Οδηγίες :

  • Σε μια κατσαρόλα με νερό και αρκετό αλάτι αφού βράζει το νερό ρίχνετε τα σκιουφικτά για 12 λεπτά ( όσο γράφει το πακέτο ).
  • Σε ένα τεφάλ ρίχνετε το βούτυρο και το λάδι με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τις 3 διαφορετικές πιπεριές κίτρινη, πορτοκαλί και κόκκινη σε λεπτά κομμένα κομμάτια και με μπόλικο πιπέρι τα αφήνετε κανένα 5λεπτό μέχρι να πάρουν χρώμα. ( είχα περισσευούμενη μυζήθρα και την είχα κόψει σε τετράγωνα κομμάτια και την έβαλα και αυτή μέσα ). Ρίχνετε ελάχιστο λάδι τρούφας και ανακατεύετε σε μεσαία θερμοκρασία.
  • Σουρώνετε τα Σκιουφικτά και ρίχνετε λίγο βούτυρο στην κατσαρόλα τα ξανά ρίχνετε μέσα και τα πασπαλίζετε με την τριμμένη μυζήθρα και ελάχιστο ελαιόλαδο. Ανακατεύετε καλά και ρίχνετε μέσα τις πιπεριές κλπ.

Καλή απόλαυση!

Κόβει σε κύβους τις πατάτες, τις αλευρώνει και προσθέτει σκόρδο και κρεμμύδι - Θα ξετρελαθείτε με το αποτέλεσμα

Βρήκαμε μία πολύ νόστιμη και απλή συνταγή. Το καλύτερο είναι πως η όλη προετοιμασία θα πάρει το πολύ 15 λεπτά. Κόβει σε κύβους τις πατάτες, τις αλευρώνει και προσθέτει σκόρδο και κρεμμύδι. Θα ξετρελαθείτε με το αποτέλεσμα. Επίσης, την απόλυτη χειμωνιάτικη σούπα φτιάχνει ένας μάγειρας, χρησιμοποιώντας 3 βασικά υλικά συνδυάζοντας βούτυρο, σκόρδο και κρεμμύδια με το αποτέλεσμα να είναι πραγματικά ευστικότατο!

Υλικά:

  • 1 κιλό πατάτες, κομμένες σε κύβους
  • 1 κούπα καρότα σε κύβους
  • 1 κρεμμύδι σε κύβους
  • 6 σκελίδες σκόρδο σε κύβους
  • 1 κούπα σέλινο σε κύβους
  • 1 κ.σ φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο
  • 1/2 κ.σ φρέσκο δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ αλεύρι
  • 1.5 λίτρα νερό ή ζωμό λαχανικών
  • 2 κ.σ ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ αλάτι
  • 1/2 κ.γ πιπέρι

Κόβει σε κύβους τις πατάτες, τις αλευρώνει και προσθέτει σκόρδο και κρεμμύδι

Εκτέλεση:

  1. Αρχικά κόψτε τα λαχανικά σας. Τις πατάτες σας μπορείτε να τις κόψετε και σε μεγαλύτερα κομμάτια αν θέλετε.
  2. Αφού τα κόψετε όλα, ρίξτε πρώτα τις πατάτες. Σε ένα διπλανό μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, το αλάτι και το πιπέρι πριν τα ρίξετε πάνω από τις πατάτες. Ανακατέψτε καλά για να πάνε παντού.
  3. Μετά, ρίξτε μέσα τα καρότα, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το θυμάρι, το δεντρολίβανο και το νερό. Αφού τα έχετε βάλει όλα, προσθέστε και επιπλέον νερό εάν δείτε πως το νερό δεν είναι έστω 5 εκατοστά πάνω από τα λαχανικά.
  4. Αφού τα ετοιμάσετε όλα, κλείστε την συσκευή και αφήστε την για έξι με οχτώ ώρες.
  5. Όταν περάσει ο χρόνος, ανοίξτε το slow cooker και ελέγξτε την σούπα. Εάν σας φαίνεται καλή, προσθέστε ελαιόλαδο και ανακατέψτε καλά. Βάλτε την σούπα σε πιάτα και σερβίρετε!

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share