Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Αδειάζετε τις ντομάτες με το κουτάλι στα γεμιστά; Δείτε γιατί δεν πρέπει να το κάνετε

Το λάθος που κάνουμε οι περισσότεροι

10 Νοεμβρίου 2021 15:02
Αδειάζετε τις ντομάτες με το κουτάλι στα γεμιστά; Δείτε γιατί δεν πρέπει να το κάνετε
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα γεμιστά, τα συναντάμε με πολλές παραλλαγές, όχι μόνο στην γέμιση, με ρύζι ή με ρύζι και κρέας, αλλά και στα λαχανικά που θα χρησιμοποιηθούν. Ωστόσο, κυρίαρχο ρόλο στο... πιάτο των γεμιστών παίζουν οι ντομάτες. Παράλληλα, ξεχάστε όσα ξέρατε καθώς μετά από αυτό που θα διαβάσετε εδώ δεν θα ξαναπετάξετε τη φλούδα από την ντομάτα.

Κατά γενική ομολογία, βρίσκονται σε κάθε παραλλαγή του πιάτου, αλλά αν κάποιος αδειάζει το περιεχόμενό της με το κουτάλι, κατά την παρασκευή, τότε κάνει ένα μεγάλο λάθος, το οποίο φαίνεται μετά την ολοκλήρωση του βρασίματος του φαγητού.

Γιατί δεν πρέπει να αδειάζετε τις ντομάτες  με το κουτάλι στα γεμιστά

Γιατί δεν θα πρέπει να αδειάζουμε τις ντομάτες με κουτάλι

Οι ντομάτες αποτελούν την βάση των γεμιστών. Ωστόσο, αν χρησιμοποιούμε κουτάλι για να τις αδειάσουμε, τότε κάνουμε λάθος! Μάλιστα, μ' αυτόν τον τρόπο μπορούμε να καταστρέψουμε τα θρεπτικά συστατικά.

Ο λόγος έχει να κάνει με τη δύναμη που χρησιμοποιούμε μόλις αδειάζουμε τις ντομάτες. Πολλοί δεν μπορούμε να την υπολογίσουμε ακριβώς, με αποτέλεσμα να «διαλύουμε» τη σάρκα της.

Τα δύο μυστικά για να διατηρούνται φρέσκες οι ντομάτες

Φρέσκες, ζουμερές, κόκκινες ντομάτες. Υπάρχει κάτι καλύτερο; Είτε σε σάλτσα, είτε σε φαγητό οι ντομάτες κάνουν τα πάντα καλύτερα. Τουλάχιστον μέχρι να χάσουν την φρεσκάδα τους. Παράλληλα, νέα πολύτιμα και υγιεινά αντιοξειδωτικά καθώς και περισσότερους από 20 μεταβολίτες στην φλούδα της ντομάτας ανακάλυψαν επιστήμονες και μας προτρέπουν να μην την ξεφλουδίζουμε.

Διότι μετά από κάποιες μέρες αφότου κοπούν από το χωράφι και μέχρι να τις αγοράσετε και να τις χρησιμοποιήσετε από το σημείο που τις έχετε αποθηκεύσει (πιθανώς για κάποιες μέρες επιπλέον), χάνουν την σπιρτάδα στην γεύση τους.

Μυστικά για να διατηρούνται φρέσκες οι ντομάτες

Ευτυχώς, υπάρχει ένας τρόπος για να διατηρήσετε τις ντομάτες φρέσκες για περισσότερες μέρες. Σύμφωνα με το Pure Wow πρέπει απλά να ακολουθήσετε δύο βήματα:

  • Αποθηκεύστε τις σε θερμοκρασία δωματίου. Μην βάζετε τις ντομάτες σας στο ψυγείο!
  • Οπουδήποτε και αν τις τοποθετήσετε, ακουμπήστε τις με το κοτσάνι προς τα κάτω για να σταματήσετε την είσοδο του αέρα και ταυτόχρονα να μην αφήσετε την υγρασία από το εσωτερικό τους να φύγει.

Αυτό ήταν! Με δύο τόσο απλές κινήσεις, οι ντομάτες σας θα είναι φρέσκες για αρκετές περισσότερες ημέρες.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share