Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ελαφρύ και δροσερό γλυκό ψυγείου με γιαούρτι και μπισκότα

Έχει απίθανη γεύση

9 Νοεμβρίου 2021 11:30
Ελαφρύ και δροσερό γλυκό ψυγείου με γιαούρτι και μπισκότα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το υπέροχο αυτό γλυκό ψυγείου, είναι πρακτικά ένα τσιζ κέικ χωρίς τυρί, που η κρέμα του είναι φτιαγμένη με σταγγιστό γιαούρτι και σαντιγύ. Είναι πολύ δροσερό, ελαφρύ, κι έχει απίθανη γεύση. Η κρέμα του είναι πολύ αφράτη κι απαλή και το πιο σπουδαίο είναι, ότι δεν αισθάνεσαι τη γεύση του γιαουρτιού. Παράλληλα, δείτε την συνατγή για ένα γλυκό ψυγείου με πτι μπερ και άνθος αραβοσίτου σοκολάτα.

Υλικά:

Για τη βάση

  • 750 γραμ. μπισκότα πτι μπερ
  • 30 – 360 γραμ. βούτυρο λιωμένο ή μαργαρίνη

Για την κρέμα

  • 500 γραμ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 500 γραμ. φυτική σαντιγύ ή με κρέμα γάλακτος
  • 1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
  • 500 γραμ. μαρμελάδα βύσσινο ή κεράσι
  • ½ κουτ. γλυκού κόρν φλάουρ
  • 1 σφηνάκι νερό

Γλυκό ψυγείου με γιαούρτι και μπισκότα

Εκτέλεση:

  1. Βάζουμε τα μπισκότα στο μούλτι και τα αλέθουμε να γίνουν σκόνη.
  2. Έπειτα τα βάζουμε σε ταψί Ν°38 (διαμ. 38 εκ.), προσθέτουμε το βούτυρο, αφού το λιώσουμε και τρίβουμε με τα χέρια μας, μέχρι τα μπισκότα να γίνουν σαν βρεγμένη άμμος.
  3. Το απλώνουμε να πάνε παντού και πατάμε την επιφάνεια μ’ ένα κουτάλι ή με την παλάμη μας ή μ’ έναν κύλινδρο, για να ισιώσουν και να πατηθούν καλά.
  4. Ψήνουμε τα μπισκότα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C στις αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα για 5΄- 7΄. Έπειτα, τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  5. Σ΄ ένα τηγάνι, αδειάζουμε τη μαρμελάδα μαζί με το κορν φλάουρ (αφού το διαλύσουμε στο νερό) και ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι η μαρμελάδα να γίνει ρευστή. Την αποσύρουμε και την αφήνουμε να κρυώσει.
  6. Χτυπάμε με μίξερ την κρέμα σε σαντιγύ, μέχρι να σχηματιστούν κορυφές.
  7. Σε άλλο μπολ, ρίχνουμε το ζαχαρούχο γάλα με το γιαούρτι και τα χτυπάμε για 1΄- 2′ να ενσωματωθούν και να γίνουν κρέμα.
  8. Ρίχνουμε στο μπολ με την κρέμα τη σαντιγύ, κι ανακατεύουμε με το σύρμα, κάνοντας απαλές κινήσεις, ώσπου να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  9. Αδειάζουμε την κρέμα επάνω στο κρύο μπισκότο, την στρώνουμε καλά και παγώνουμε το γλυκό για 2 ώρες, μέχρι να σταθεροποιηθεί.
  10. Απλώνουμε με ένα κουτάλι τη μαρμελάδα πάνω στην κρέμα και το βάζουμε πάλι στο ψυγείο, για τουλάχιστον 1 ώρα. Σερβίρουμε αν θέλουμε, με βύσσινο γλυκό του κουταλιού, που του πάει απίστευτα!
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share