Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Για τους λάτρεις της σοκολάτας γάλακτος! Συνταγή για κέϊκ φουντουκιού με Nutella

H απόλυτα ένοχη απόλαυση

7 Νοεμβρίου 2021 08:46
Για τους λάτρεις της σοκολάτας γάλακτος! Συνταγή για κέϊκ φουντουκιού με Nutella
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε ένα λαχταριστό σοκολατένιο κέικ με γλάσο Nutella; Κανένας! Τα παιδιά θα το λατρέψουν και οι μεγάλοι θα το έχουν στο μυαλό τους ως την απόλυτα ένοχη απόλαυσή τους. Το μόνο που έχετε είναι να το δοκιμάσετε. Παράλληλα, δείτε τη συνταγή για ένα γλυκό ψυγείου με 3 σοκολάτες και αλατισμένη καραμέλα.

Υλικά

Για το κέϊκ

  • 6 μεγάλα αυγά
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 125 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 400 γρ. Nutella
  • 1 κ.σ. λικέρ ή ρούμι ή πορτοκάλι
  • 100 γρ. φουντούκια πολτοποιημένα σε σκόνη
  • 100 γρ. σοκολάτας κουβερτούρας λιωμένη

Για το γλάσο

  • 100 γρ. αποφλοιωμένα φουντούκια
  • 125 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 κ.σ. λικέρ ή ρούμι ή χυμό πορτοκαλιού
  • 125 γρ. σοκολάτα κουβερτούρας σε κομματάκια

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 º C. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα αντικολλητικό ταψί.

Για το κέϊκ

  1. Αλέθετουμε τα 100 γρ. φουντούκια σε σκόνη στο multi. Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια και σε ένα μπολ χτυπάμε σε πηχτή μαρέγκα τα ασπράδια με τη μια πρέζα αλάτι. Λιώνουμε τα κομματάκια κουβερτούρας σε μπεν μαρί και αφήνουμε το μείγμα μας στην άκρη να κρυώσει.
  2. Σε ένα δεύτερο μπολ χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο και τη Nutella μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτουμε το λικέρ, τα πολτοποιημένα σε σκόνη φουντούκια και έναν – έναν τους κρόκους αυγών συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν.
  3. Προσθέτουμε σταδιακά τη λιωμένη κουβερτούρα στη μαρέγκα αυγών ανακατεύοντας απαλά με μια ζαρίζ μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως. Προσεκτικά σε 3 δόσεις ρίχνουμε τη μαρέγκα στο μείγμα του κέϊκ ανακατεύοντας απαλά με μαρίζ, κυκλικά από κάτω προς τα επάνω. Ακολουθείστε την ίδια διαδικασία και για τις 3 δόσεις μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  4. Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί, το ισιώνουμε και ψήνουμε στο προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά. Βγάζουμε το κέϊκ από το φούρνο και το αφήνουμε στο ταψί για 10 λεπτά να σταθεί. Στη συνέχεια το ξεφορμάρουμε επάνω σε σχάρα να κρυώσει εντελώς.

 Συνταγή για κέϊκ φουντουκιού με Nutella

Για το γλάσο

  1. Βάζουμε τα αποφλοιωμένα φουντούκια σε ένα στεγνό τηγάνι, σε μέτρια θερμοκρασία και τα καβουρντίζουμε μέχρι να πάρουν ένα χρυσοκαφέ χρώμα.
  2. Σε μια κατσαρολίτσα με βαρύ πάτο, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το λικέρ ή το πορτοκάλι και τα σιγοβράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία ανακατεύοντας συνεχώς για να μη καούν, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να έχουμε ένα ομοιογενές σοκολατένιο μείγμα.
  3. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να μισοκρυώσει το γλάσο. Μεταφέρουμε προσεκτικά το κέϊκ από τη σχάρα που κρυώνει σε πιατέλα και το περιχύνουμε με το γλάσο σοκολάτας, προσθέτοντας από πάνω τα καβουρντισμένα φουντούκια.

Πηγή: idiva.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share