Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Νόστιμη μακαρονάδα με σάλτσα μανιταριών

Εύκολη και γρήγορη συνταγή

4 Νοεμβρίου 2021 14:49
Νόστιμη μακαρονάδα με σάλτσα μανιταριών
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Φτιάξτε μανιτάρια κοκκινιστά ή ραγού με σπαγγέτι για ένα τέλειο κυρίως γεύμα! Εύκολη συνταγή για όσους αγαπούν τα ζυμαρικά.

Ωστόσο το Athensmagazine.gr σου προτείνει να δοκιμάσεις τραγανά τυροπιτάκια κουρού με λίγες θερμίδες.

Υλικά

  • 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 καρότο
  • 2 πράσα
  • 1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • 1 κ.γ. μπούκοβο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 800 γρ. μανιτάρια champignon
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 80 γρ. κρασί λευκό
  • 150 γρ. νερό, ζεστό
  • 2 ντομάτες
  • 1 κύβο λαχανικών
  • 500 γρ. σπαγγέτι, Νο 6

Για το σερβίρισμα

  • θυμάρι
  • πιπέρι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε ελαιόλαδο.
Κόβουμε το κρεμμύδι σε χοντρά κομμάτια, το καρότο σε μισοφέγγαρα, τα πράσα σε κυβάκια και τα βάζουμε στο τηγάνι.

Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη δάφνη, το σκόρδο ψιλοκομμένο, το θυμάρι, το μπούκοβο, αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε για 10 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν τα λαχανικά.
Κόβουμε τα μανιτάρια σε δύο ή τέσσερα κομμάτια και τα βάζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε τον πελτέ και σοτάρουμε 5-8 λεπτά μέχρι να πέσει ο όγκος των μανιταριών.
Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το νερό.

Τρίβουμε τις ντομάτες στον χοντρό τρίφτη, πετάμε τη φλούδα και τις βάζουμε στο τηγάνι μαζί με τον κύβο.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά.
Σε μία κατσαρόλα με νερό που βράζει προσθέτουμε αλάτι και βάζουμε τα σπαγγέτι. Βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Σουρώνουμε τα σπαγγέτι και τα βάζουμε κατευθείαν στο τηγάνι με τη σάλτσα. Ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα και αφαιρούμε από τη φωτιά.
Σερβίρουμε με θυμάρι, πιπέρι και ελαιόλαδο.

Δείτε σε βίντεο τη συνταγή

Πηγή: akispetretzikis.com

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share