Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Υπέροχο δροσερό γλυκό μπανάνας με 4 υλικά και 3 μόνο κίνησεις σε 10΄

Φανταστικό επιδόρπιο

2 Νοεμβρίου 2021 07:55
Υπέροχο δροσερό γλυκό μπανάνας με 4 υλικά και 3 μόνο κίνησεις σε 10΄
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένα πανεύκολο, δροσερό και νόστιμο γλυκάκι με μπανάνα. Μια συνταγή με 4 μόλις υλικά για ένα φανταστικό επιδόρπιο. Επίσης, δείτε μία εύκολη συνταγή για ένα υπέροχο σοκολατένιο γλύκισμα με ινδοκάρυδο σε ζαχαρούχο γάλα.

Υλικά:

  • 2 κεσεδάκια γιαούρτι με γεύση μπανάνα
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι πλήρες
  • 1 μπανάνα
  • 1 κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε πηχτή σαντιγί

Υπέροχο δροσερό γλυκό μπανάνας

Εκτέλεση:

  1. Χτυπήστε τη κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και πολτοποιήστε τη μπανάνα στο multi.
  2. Σε ένα μπολ, αναμείξτε καλά με σύρμα τα γιαούρτια με τη πολτοποιημένη μπανάνα. Προσθέτετε και τη σαντιγί και ανακατεύετε απαλά να ενσωματωθούν τα υλικά.
  3. Βάζετε τη κρέμα σε ποτήρια και όταν τη σερβίρετε προσθέστε φέτες φρέσκιας μπανάνας και με τρίμμα κουβερτούρας ή τριμμένο μπισκότο.*
  • Εναλλακτικά μπορείτε να πάρετε μπισκότα σαβαγιάρ να τα σπάσετε με τα χέρια σας [κρατείστε για διακόσμηση] τοποθετείστε τα μέσα στη κρέμα και πασπαλίστε στο τέλος την επιφάνεια.

Σκέτη αμαρτία: Το πιο σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με ξηρούς καρπούς

Μια πολύ εύκολη συνταγή για ένα υπέροχο, δροσερό, σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με cookies, ξηρούς καρπούς και ζαχαρούχο γάλα χωρίς ψήσιμο. Απολαύστε το με την οικογένειά σας ή τους καλεσμένους σας. Επίσης, μία πολύ εύκολη συνταγή για αρχάριους, πολύ γρήγορη στη παρασκευή είναι και αυτό το υπέροχο γλυκό ψυγείου με υλικά της... στιγμής!

ΥΛΙΚΑ:

  • 250 γρ. cookies βανίλιας με κομμάτια σοκολάτας κομμένα σε κομμάτια 2 εκατοστών
  • 1/2 φλ. καβουρδισμένα ανάλατα φιστίκια ανάλατα σε μικρά κομματάκια
  • 1/2 φλ. σταφίδες κομμένες ψιλοκομμένες
  • 1/4 φλ. κακάο σε σκόνη κοσκινισμένο
  • 100 γρ. ανάλατο βούτυρο σε μικρά κομματάκια
  • 180 γρ. σοκολάτα κουβερτούρας
  • 1 κουτί 395 γρ. ζαχαρούχο γάλα

Για τη γκανάζ σοκολάτας:

  • 120 γρ. σοκολάτα κουβερτούρας
  • 50 γρ. βούτυρο ψιλοκομμένο
  • κακάο σκόνη για πασπάλισμα [προαιρετικά]

γλυκό ψυγείου

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  1. Βουτυρώστε και στρώστε χαρτί ψησίματος σε ένα τετράγωνο ταψάκι βάσης 19 εκ. και βάθους 6 εκ. Θρυμματίστε σε μικρά κομματάκια τα φυστίκια και τις σταφίδες στο multi. Σε ένα μπολ αναμιγνύετε τα κομμένα μπισκότα, τα φιστίκια, τις σταφίδες και το κακάο.
  2. Σε μια κατσαρολίτσα βάζετε το βούτυρο και τη σοκολάτα σε κομματάκια, προσθέτετε και το ζαχαρούχο γάλα και το σιγοβράζετε [σε χαμηλή φωτιά] για 4 λ περίπου μέχρι να έχετε ένα λείο σοκολατένιο μείγμα. Το κατεβάζετε από τη φωτιά και περιχύνετε το μείγμα με τα μπισκότα ανακατεύοντας μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά σε ένα ομοιογενές μείγμα.
  3. Ρίχνετε το μείγμα στο ταψί, το πιέζετε ελαφρώς και το ισιώνετε με την ανάποδη ενός κουταλιού. Βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο για 2 περίπου ώρες μέχρι να παγώσει καλά και σταθεροποιηθεί.
  4. Για τη ganache σοκολάτας: Βάζετε τη σοκολάτα και το βούτυρο σε μια μικρή κατσαρολίτσα και τα σιγοβράζετε σε χαμηλή θερμοκρασία, ανακατεύοντας συνεχώς για 1-2 λ μέχρι να έχετε μια λεία κρέμα. Το κατεβάζετε από τη φωτιά, το αφήνετε να “σταθεί” και κρυώσει ελαφρώς για 5 λ και μετά το στρώνετε πάνω από το κρύο γλυκό σας.
  5. Το βάζετε στο ψυγείο να παγώσει καλά για 1-2 ώρες περίπου. Προαιρετικά το πασπαλίζετε με σκόνη κακάου, το κόβετε σε τετράγωνα κομματάκια και σερβίρετε.

Πηγή: be2news.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share