Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Βάζει μια φέτα ψωμί και ένα ποτήρι νερό στο φούρνο μικροκυμάτων - Θα τρέξετε να το κάνετε αμέσως (vid)

Απίθανο τρικ

31 Οκτωβρίου 2021 16:57
Βάζει μια φέτα ψωμί και ένα ποτήρι νερό στο φούρνο μικροκυμάτων - Θα τρέξετε να το κάνετε αμέσως (vid)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένα έξυπνο κόλπο για να κάνετε το ξερό ψωμί μαλακό θα δείτε στο παρακάτω βίντεο. Θα χρειαστείτε μόνο ένα ποτήρι νερό και τον φούρνο μικροκυμάτων. Επίσης, μήπως βάζετε κι εσείς το ψωμί σας στο ψυγείο ή την κατάψυξη, πιστεύοντας πως έτσι θα το διατηρήσετε φρέσκο για περισσότερες μέρες; Κάνετε λάθος!

Δείτε τι πρέπει να κάνετε:

Μην πετάξετε ποτέ ξανά το μπαγιάτικο ψωμί σας - Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σαν...

Αν θέλετε το ψωμί στο τραπέζι σας να είναι πάντα φρέσκο, μπορείτε κάλλιστα να αξιοποιήσετε το ψωμί που περίσσεψε και δεν θα μείνει ούτε ψίχουλο!

Υπάρχουν πολλοί έξυπνοι τρόποι για να το απολαύσετε, να δημιουργήσετε και να αποκτήσετε «νέα υλικά», που θα προκύψουν από το μπαγιάτικο ψωμί, δεν είναι μόνο θέμα οικονομίας αλλά και μιας άμεσης λύσης! Μπορείτε επίσης να προμηθευτείτε μπαγιάτικο ψωμί από τον φούρνο της γειτονιάς σας και μάλιστα σε καλύτερη τιμή, μην διστάζετε λοιπόν να αξιοποιήσετε κάθε ιδέα! Αν πάλι είστε από εκείνους που προτιμούν να φτιάχνουν μόνοι τους ψωμί, δείτε εδώ πώς θα φτιάξετε πεντανόστιμο ψωμί με ελιές και ελαιόλαδο.

Μπαγιάτικο ψωμί, σαν φρέσκο!

Αν σας περίσσεψε ψωμί, μπορείτε να το κόψετε σε φέτες και να το αποθηκεύσετε στην κατάψυξη.
Κάθε φορά μπορείτε να βγάλετε την ποσότητα που επιθυμείτε, να την ζεστάνετε για 10 λεπτά σε μέτριο φούρνο και να απολαύσετε και πάλι ολόφρεσκο ψωμί!

Ειδικά τα ψωμιά με προζύμι αποκτούν και πάλι την χαμένη τους φρεσκάδα!

Παξιμάδια

Με το μπαγιάτικο ψωμί σε μέτριες φέτες, ψήστε το στους 60°C Κελσίου για 40 λεπτά και απολαύστε τέλεια παξιμάδια!

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάθε τύπου ψωμί ειδικά ολικής, πολύσπορο ή σίκαλης, αν θέλετε μπορείτε να αρωματίσετε, πασπαλίζοντας με ξερά μυρωδικά ή μπαχαρικά όπως γλυκάνισο, κανέλα, θυμάρι ή να κόψετε μια σκελίδα σκόρδο στην μέση και να την τρίψετε ελαφρά σε κάθε φέτα!

Φρυγανιά Τριμμένη

Ψήστε το ψωμί, αφού το κόψετε σε μικρές φέτες, για 30 λεπτά στους 100°C Κελσίου. Κατόπιν το βάζετε στο multi και το κάνετε τρίμματα.

Ξαναβάζετε τα τρίμματα στο ταψί και τα ψήνετε άλλα 20 λεπτά στους 120°C Κελσίου, επαναλαμβάνετε την διαδικασία, βάζοντας τα τρίμματα στο multi και πάλι πολτοποιείτε μέχρι να γίνουν τα ψίχουλα λεπτή φρυγανιά!

ψωμί μπαγιάτικο, φρυγανιά

Κρουτόν

Κόψτε το ψωμί σε μέτριες φέτες και κατόπιν σε μικρά ομοιόμορφα κυβάκια.

Μπορείτε να ψήσετε τα κρουτόν στον φούρνο για 10 λεπτά στους 180°C Κελσίου. Εναλλακτικά βάλτε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και μόλις κάψει τηγανίστε τα κυβάκια μέχρι να ροδίσουν, αν θέλετε αρωματίστε με σκόρδο ή ξερά μυρωδικά!

Είναι ιδανικά για σαλάτες ή σούπες!

Κρούστα για ψητό ή πανάρισμα

Τρίψτε την ψίχα του ψωμιού στο multi και δημιουργήστε μικρά ψίχουλα!

Μπορείτε να φτιάξετε μια τέλεια κρούστα που θα κρατήσει το ψητό σας ζουμερό! Μπορείτε επιπλέον να την αρωματίσετε με φρέσκα ή ξερά μυρωδικά, ανακατέψτε τα ψίχουλα με 1 κουταλιά της σούπας μουσταρδα, καλύψτε το ψητό σας με την κρύστα και δώστε ξεχωριστη γεύση! Τα ψίχουλα του μπαγιάτικου ψωμιού, μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για να πανάρετε σνίτσελ ή φιλέτο ψαριού, αντικαθιστώντας την φρυγανιά, ακολουθώντας την συνηθισμένη διαδικασία παναρίσματος!Τ έλος μπορείτε να πανάρετε, με τραγανά ψημένα ψίχουλα που θα ανακατέψετε με μυρωδικά, μαλακά επιτραπέζια τυριά, δίνοντάς τους εμφάνιση και επιπλέον γεύση!

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share