Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Μίνι κεκάκια «βόμβες» με κρούστα από κανέλα και ζάχαρη - Θα τα λατρέψετε

Ξεχωριστά και γευστικά

31 Οκτωβρίου 2021 16:16
Μίνι κεκάκια «βόμβες» με κρούστα από κανέλα και ζάχαρη - Θα τα λατρέψετε
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η συνταγή για τα κεκάκια "βόμβες" με κρούστα είναι πραγματικά τρομερή. Μπορεί να θέλει λίγο υπομονή, αλλά το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει.

Ακόμα μια συνταγή που θα σας κάνει να γλείφετε τα δάχτυλά σας, μετά από το κέικ σοκολάτας, που είναι πιο εύκολο και απλό. Αν σας φανεί δύσκολη η παρακάτω συνταγή, δοκιμάστε το!

Μετά το ψήσιμο, τα canneles έχουν μια ελαφριά, τραγανιστή κρούστα από ζάχαρη και μαλακό εσωτερικό. Ευτυχώς που αυτό το υπέροχο γλυκό έγινε γνωστό και έξω από τα σύνορα της Γαλλίας.

Για 12 μερίδες θα χρειαστείτε:

  • 2 φλιτζάνια γάλα
  • 1 στικ βανίλιας
  • 1/8 φλιτζανιού βούτυρο
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι
  • 1 αβγό και 2 κρόκους, χτυπημένα
  • 1 σφηνάκι ρούμι
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Οδηγίες:

1. Ξύστε τους σπόρους από το στικ βανίλιας και κάντε τους πολτό. Ρίξτε το γάλα, τον πολτό βανίλιας και το στικ μέσα σε μια κατσαρόλα με το βούτυρο. Ζεστάντε τα υλικά μέχρι να λιώσει το βούτυρο.

2. Ανακατέψτε το αλεύρι και την ζάχαρη. Μετά προσθέστε το μίγμα με το γάλα και ανακατέψτε μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μίγμα.

3. Τώρα προσθέστε το αβγό με τους κρόκους, το ρούμι και το εκχύλισμα βανίλιας. Ανακατέψτε όλα τα υλικά καλά.

4. Σκεπάστε το μίγμα και αφήστε το να κρυώσει όλο το βράδυ.

5. Την επόμενη μέρα, στραγγίξτε το μίγμα για να βάλετε το στικ και τα κομματάκια βανίλιας. Ρίξτε το μίγμα σε 12 φορμάκια για canneles. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ταψί για μάφιν ή μίνι φορμάκια για κέικ.

6. Ψήστε τα στους 170 για μία ώρα.

Δεν χρειάζεται να περιμένετε πολύ για να τα φάτε – μα πώς θα μπορούσατε, είναι ακαταμάχητα! Άλλωστε χάνουν το καραμελωμένο εξωτερικό περίβλημα μετά από 8 ώρες. Και η γεύση τους είναι εκπληκτική μόλις βγαίνουν από τον φούρνο.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share