Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Τάρτα... του ονείρου με ζαχαρούχο γάλα σε ελάχιστες κινήσεις

Μια υπέροχη συνταγή

26 Οκτωβρίου 2021 16:38
Τάρτα... του ονείρου με ζαχαρούχο γάλα σε ελάχιστες κινήσεις
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ψάχνετε ένα γλυκό, το οποίο θα φέρει ασύγκριτη νοστιμιά, αλλά και κομψότητα στο οικογενειακό τραπέζι των Χριστουγέννων; Το Athensmagazine.gr σας προσφέρει τη συνταγή για μια τάρτα με ζαχαρούχο γάλα, που θα είναι έτοιμη… σε ελάχιστες κινήσεις.

Δεν είναι δύσκολο να φτιάξετε αυτή τη συνταγή. Κόψτε στη μέση 2 πορτοκάλια και 1 κόκκινο γκρέιπφρουτ και μετά κόψτε τα κάθετα σε λεπτές φέτες. Βράστε τα για 5 λεπτά και στραγγίστε τα. Πετάξτε τα κουκούτσια, αν υπάρχουν. Βάλτε στην κατσαρόλα 500 γρ. ζάχαρη και 500 ml νερό, ρίξτε τα πορτοκάλια και βράστε τα μέχρι να πήξει το σιρόπι και γίνουν σαν γλυκό κουταλιού. Αφήστε τα να κρυώσουν για να γαρνίρετε την τάρτα, ενώ μπορείτε να φτιάξετε κι ένα εξαιρετικό κέικ με μοναδική γέμιση.

Τάρτα πορτοκάλι ζαχαρούχο γάλα

Υλικά

Για τη βάση:

  • 300 γρ. αλεύρι
  • 150 γρ. κρύο βούτυρο
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1 κρόκος αυγού
  • 2-3 κουτ. σούπας κρύο νερό

Για την κρέμα:

  • 2 κουτιά ζαχαρούχο γάλα
  • 6 κρόκοι αυγών
  • 200 ml χυμός πορτοκαλιού
  • 100 γρ. κορνφλάουρ

Εκτέλεση

  • Ετοιμάστε τη βάση δουλεύοντας με τα χέρια σας αλεύρι, ζάχαρη και βούτυρο.
  • Όταν γίνουν ψίχουλα, ρίξτε τον κρόκο και λίγο νερό για να δέσει η ζύμη.
  • Ανοίξτε την ανάμεσα σε δύο φύλλα λαδόκολλας, απλώστε τη σε φόρμα 24 εκ. και ψήστε τη για 20 λεπτά στους 180ο C.
  • Ανακατέψτε όλα τα υλικά για την κρέμα σε ένα μπολ και αδειάστε τη στη μισοψημένη βάση.
  • Ψήστε την τάρτα για 25 λεπτά ακόμα.

Σοκολατένια τρουφάκια Maltesers έτοιμα σε 10'

Τρουφάκια: Υπέροχα τρουφάκια με μπισκότα, ζαχαρούχο γάλα, maltesers και ινδοκάρυδο με 4 μόνο υλικά έτοιμα σε 10 λεπτά. Μια πανεύκολη και γρήγορη συνταγή για αρχάριους με εθιστικά τρουφάκια που σίγουρα θα λατρέψουν τα μικρά και μεγάλα παιδιά.

Υλικά συνταγής

  • 500 γρ. cookies σοκολάτας
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 160 γρ. maltesers (30 maltesers)
  • 1 φλ. τσαγιού ινδοκάρυδο

Εκτέλεση συνταγής

  • Θρυμματίζετε στο μούλτι, τα cookies σε σκόνη.
  • Τα μεταφέρετε σε μπολ,
  • προσθέτετε το συμπυκνωμένο γάλα και
  • τα ανακατεύετε καλά, κατά προτίμηση με τα χέρια σας μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Μοιράζετε το μείγμα σε 30 περίπου μέρη και τα πλάθετε σε μπαλάκια.
  • Τα ισοπεδώνετε στη παλάμη σας, βάζετε στη μέση από ένα maltesers και το κλείνετε περιμετρικά ώστε “να καλυφθούν τα maltesers.
  • Ρίχνετε μέσα σε ένα μπολ το ινδοκάρυδο βουτάτε μέσα τα μπαλάκια, τα κυλάτε μέχρι να καλυφθούν καλά με το ινδοκάρυδο και … τα απολαμβάνετε.
  • Τα διατηρείτε σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για 1 εβδομάδα.

Τρουφάκια με maltesers έτοιμα σε δέκα λεπτά

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share