Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Απίθανος τρόπος για να ξεπαγώσει το βούτυρο σε 10 λεπτά!

Δείτε το βίντεο

26 Οκτωβρίου 2021 13:14
Απίθανος τρόπος για να ξεπαγώσει το βούτυρο σε 10 λεπτά!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Jennifer Garner μοιράζεται ένα απίστευτο κόλπο που θα σου λύσει τα χέρια στην κουζίνα.

Εκτός από τα παιδιά της και την υποκριτική, η Jennifer Garner αγαπά πολύ και την κουζίνα. Μάλιστα λατρεύει να μοιράζεται με τους διαδικτυακούς της φίλους οτιδήποτε καινούριο μαθαίνει, και βρίσκει ενδιαφέρον.

Σε μια παλιότερη ανάρτησή της στον λογαριασμό της στο Facebook, η πρώην σύζυγος του Ben Affleck δοκιμάζει ένα κολπάκι που διάβασε στο Cook's Illustrated και της φάνηκε ενδιαφέρον. Και ήταν...

Πώς να λιώνεις το βούτυρο χωρίς φωτιά, χρησιμοποιώντας απλά ένα ποτήρι. Και λίγο ζεστό νερό. Για την ακρίβεια, το ζήτημα είναι να φέρεις το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου ώστε να φτιάξεις κάτι, πχ ένα κέικ ή κάτι τέτοιο. Ωστόσο φτιάξτε αυτό το κέικ με λεμόνι αντί για βούτυρο και... θα ξετρελαθείτε με το αποτέλεσμα!

Πώς το καταφέρνεις τελικά;

Γεμίζεις ένα ποτήρι νερό με καυτό νερό από τη βρύση. Μετράς 20 δευτερόλεπτα, αδειάζεις το νερό και αναποδογυρίζεις το ποτήρι επάνω στο βούτυρο.

Μετράς 10 λεπτά και το βούτυρο έχει έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Όπως το χρειάζεσαι δηλαδή. Ιδού και το βίντεο με την Jennifer να ακολουθεί και να δίνει οδηγίες!

Τροφική δηλητηρίαση: 12 μυστικά που θα σας σώσουν

Τροφική δηλητηρίαση: Οι παραγωγοί τροφίμων σήμερα, χρησιμοποιούν πρόσθετες και χημικές ουσίες στα προϊόντα τους για να τα κάνουν «καλύτερα» και να διαρκέσουν περισσότερο.

Καθώς οι άνθρωποι παγκοσμίως τείνουν να φροντίζουν την υγεία τους, πιστεύουν ότι αυτά τα τρόφιμα μπορεί να είναι δηλητηριώδη. Θα σας πούμε 12 μυστικά για να αποφύγετε την δηλητηρίαση από τα τρόφιμα.

Παράλληλα δείτε στο Athensmagazine.gr ποιες είναι οι 5 πιο επικίνδυνες τροφές για δηλητηρίαση!

Τροφική δηλητηρίαση: Γαλακτοκομικά προϊόντα

Ζητάτε κάποιο πραγματικό τυρί κότατζ; Τότε, πρέπει να γνωρίζετε ότι ορισμένοι παραγωγοί γαλακτοκομικών προσθέτουν άμυλο σε αυτό, το οποίο μετατρέπει το τελικό προϊόν σε τυρόπηγμα.

Πώς να το ελέγξετε: Προσθέστε μερικές σταγόνες ιωδίου και ανακατέψτε καλά. Αν γίνει μπλε, τότε είναι πραγματικά κακής ποιότητας «τυρόπηγμα» και όχι τυρί κότατζ.

Γάλα

Πάντα θέλατε να απολαύσετε φρέσκο γάλα υψηλής ποιότητας, το οποίο αγοράσατε από το σούπερ μάρκετ; Λοιπόν, οι περισσότερες εταιρείες γάλακτος προσθέτουν τροποποιημένο γάλα στο προϊόν τους. Το τυποποιημένο γάλα έχει τροποποιηθεί, ώστε να είναι είτε χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά είτε άπαχο.

Πώς να το ελέγξετε: Για να ελέγξετε αν το γάλα σας είναι καλής ποιότητας, το ανακατεύετε με καθαρό αλκοόλ σε αναλογία 1: 2. Εάν το γάλα είναι καλής ποιότητας, οι νιφάδες θα εμφανιστούν σε 5-7 δευτερόλεπτα. Αν είναι τροποποιημένο, θα χρειαστεί πολύ περισσότερο.

Τροφική δηλητηρίαση: Ζαχαρωτά με φρούτα

Ζαχαρωτά φρούτα είναι φρούτα, μούρα, και μερικές φορές ακόμη και λαχανικά, βρασμένα σε σιρόπι ζάχαρης και στη συνέχεια αποξηραμένα. Θυμηθείτε ότι τα πραγματικά ζαχαρωτά με φρούτα δεν είναι ποτέ έντονα στο χρώμα.

Πώς να το ελέγξετε: Βυθίστε τα ζαχαρωτά φρούτα σε ζεστό νερό: αν γίνουν άχρωμα ή διαλυθούν εντελώς, αυτό σημαίνει ότι ο κατασκευαστής σας ξεγέλασε με κάποιες ζελατίνες και πρόσθετες χρωστικές.

12 μυστικά που θα σας σώσουν από την τροφική δηλητηρίαση

Βούτυρο

Σας αρέσει να τρώτε τοστ με βούτυρο για πρωινό; Προσέξτε, ορισμένα είδη βουτύρου που περιέχουν φυτικά έλαια όπως το φοινικέλαιο, καθιστώντας τα μαργαρίνη.

Πώς να το ελέγξετε: Βάλτε ένα κομμάτι βούτυρο σε βραστό νερό. Θα λιώσει γρήγορα και θα σχηματίσει ένα στρώμα στην επιφάνεια. Η μαργαρίνη θα μετατραπεί σε κομμάτια.

Ένας άλλος τρόπος για να διαπιστώσετε εάν το βούτυρο περιέχει κρέμα είναι να το βάλετε στο ψυγείο να παγώσει και στη συνέχεια να το κόψετε με ένα μαχαίρι. Εάν τα κομμάτια είναι ομοιόμορφα κομμένα, έχετε ένα πραγματικό βούτυρο μπροστά σας.

Τροφική δηλητηρίαση: Λευκό ρύζι

Σκέφτεστε να είχατε ένα μπολ με τηγανητό ρύζι, αλλά αμφιβάλλετε για την ποιότητά του; Κάποιες μάρκες ρυζιού αντικαθιστούν το πραγματικό ρύζι με τη συνθετική ρητίνη και τις πατάτες: φαίνεται φυσικό αλλά δεν έχει την γεύση που θα έπρεπε.

Πώς να το ελέγξετε: Πάρτε μια κουταλιά ρύζι, και βάλτε του φωτιά. Το ψεύτικο ρύζι θα μυρίζει πλαστικό και θα βγάζει μαύρο καπνό.

Τα 12 μυστικά που θα σας σώσουν από την τροφική δηλητηρίαση

Τροφική δηλητηρίαση: Χαβιάρι

Το χαβιάρι είναι ένα προϊόν πολυτέλειας για πολλούς από εμάς. Ωστόσο, ακόμη και μεταξύ των μαρκών που το παράγουν, υπάρχουν μερικές ψεύτικες. Το χαβιάρι είναι φτιαγμένο από φύκια. Παρόλο που φαινεται αληθινό και έχει φυσική γεύση, δεν είναι πραγματικό.

Πώς να το ελέγξετε: Βάλτε λίγο χαβιάρι σε βραστό νερό. Εάν είναι πραγματικό, η πρωτεΐνη θα διαλυθεί και θα σχηματίσει λευκά σημάδια. Το ψεύτικο θα διαλυθεί εντελώς στο νερό.

Μέλι

Οι παραγωγοί μελιού σκαρφίζονται διάφορα για το πώς να αυξήσουν το βάρος του τελικού προϊόντος – από την προσθήκη κιμωλίας ή αμύλου μέχρι και αλεύρι.

Πώς να το ελέγξετε: Διαλύστε μια κουταλιά μέλι σε νερό και προσθέστε μερικές σταγόνες αιθανικού οξέος. Εάν το μείγμα αρχίσει να φουσκώνει και να μαυρίζει, το μέλι σας περιέχει κιμωλία.

Το αλεύρι και το άμυλο στο μέλι μπορούν να ανιχνευθούν προσθέτοντας ιώδιο – το μίγμα θα γίνει σκούρο.

Τροφική δηλητηρίαση: Κρασί

Είναι βράδυ Παρασκευής και θέλετε να πιείτε ένα ποτήρι κόκκινο κρασί; Το νόστιμο ποτό μπορεί επίσης να είναι ψεύτικο. Μπορεί να είναι κατασκευασμένο από σκόνη κρασιού.

Πώς να το ελέγξετε: Πάρτε μια κουταλιά σούπας μαγειρική σόδα, και ρίξτε λίγο κρασί πάνω της. Η χημική αντίδραση θα γίνει μπλε, και αυτό σημαίνει ότι το ποτό σας έχει μέσα άμυλο σταφυλιών. Το κρασί από σκόνη κρασιού δεν θα αλλάξει το χρώμα του.

Τροφική δηλητηρίαση: Μαγιονέζα

Για τους λάτρεις της μαγιονέζας εκεί έξω! Μια ποιοτική μαγιονέζα πρέπει να περιέχει μόνο σκόνη αυγού. Μερικές φορές χρησιμοποιούν άμυλο και πρόσθετα, τα οποία μπορεί να είναι επιβλαβή για εσάς.

Πώς να το ελέγξετε: Μερικές σταγόνες ιωδίου θα καθορίσουν εάν έχει άμυλο και το μείγμα θα γίνει σκούρο στο χρώμα.

Ψάρια

Ψάρια για την Κυριακή; Δεδομένου ότι είναι ένα προϊόν που χαλάει γρήγορα, θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την αγορά του στην αγορά ψαριών.

Πώς να το ελέγξετε: Τα μάτια και το δέρμα των ψαριών πρέπει να έχουν ομοιόμορφο χρώμα, τα λέπια να είναι ομοιόμορφα και τα βράγχια να είναι κόκκινα. Τα μπαγιάτικα ψάρια θα έχουν ανώμαλα λέπια, σκούρα βράγχια και θα μυρίζουν άσχημα.

Μερικοί πωλητές μπορεί να κρύψουν αυτά τα σημάδια: ξύστε τα λέπια και κόψτε τα κεφάλια και τα πτερύγια. Το κρέας πρέπει να είναι κόκκινο ή ροζ, όχι καφέ.

Μυστικά για να σωθείτε από την τροφική δηλητηρίαση

Τροφική δηλητηρίαση: Αυγά

Τα αυγά μπορούν επίσης να χαλάσουν πολύ γρήγορα. Εάν θέλετε να μαγειρέψετε μια νόστιμη ομελέτα, τα φρέσκα αυγά είναι απαραίτητα.

Πώς να το ελέγξετε: Πάρτε μια κανάτα με κρύο νερό και τοποθετήστε μέσα ένα αυγό. Ένα οριζόντια βυθισμένο αυγό είναι φρέσκο.

Ένα αυγό που επιπλέει ελαφρώς σημαίνει ότι δεν είναι τόσο φρέσκο, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το μαγείρεμα. Εάν ένα αυγό επιπλέει στην επιφάνεια, είναι καλύτερα να το πετάξετε.

Φρέσκα φρούτα

Οι λάτρεις των Σμούθι συνήθως επιλέγουν μόνο φρέσκα φρούτα. Αυτός είναι ο λόγος που είναι σημαντική η φρεσκάδα τους.

Σήμερα, οι αγρότες τείνουν να χρησιμοποιούν πολλές χημικές ουσίες στην παραγωγή τους. Έτσι, μερικά από τα νόστιμα μούρα μπορεί να περιέχουν παρασιτοκτόνα και νιτρικά άλατα.

Πώς να το ελέγξετε: Πάρτε τα μούρα, λιώστε τα, και ανακατέψτε τα με ζάχαρη. Τα φρέσκα μούρα χωρίς φυτοφάρμακα θα έχουν πολύ χυμό.

Οι φρέσκες φράουλες θα έχουν επίσης φρουτώδη οσμή και θα είναι κόκκινες και όχι σκούρες. Τα πορτοκάλια θα είναι σφιχτά, το χρώμα τους θα είναι ομοιόμορφο και δεν θα έχουν μούχλα πάνω τους.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share