Τετάρτη, 01 Δεκεμβρίου 2021

Σας «πετάγεται» το λάδι από το τηγάνι; Το κόλπο για να σας κάνει εύκολη τη ζωή

Δείτε πώς γίνεται

25 Οκτωβρίου 2021 15:48
Σας «πετάγεται» το λάδι από το τηγάνι; Το κόλπο για να σας κάνει εύκολη τη ζωή
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το λάδι δεν μας λυπάται μέσα στο τηγάνι και πετάγεται συνεχώς απ’ έξω κάνοντας τη ζωή μας δύσκολη. Και όμως υπάρχει τεχνική για να μην σου ξανατύχει.

Για να μην ζείτε με το άγχος ο καλύτερος τρόπος για να ελαχιστοποιήσετε τις πιθανότητες να πάθετε ζημιά είναι να σταματήσετε να βάζετε απευθείας το λάδι. Επομένως... ποια είναι η λύση;

Να ρίξετε λίγο αλάτι στο τηγάνι πριν κάψει το λάδι. Δοκιμάστε το και θα δείτε πως λειτουργεί! Επίσης, δείτε ποια λάδια είναι τα είναι τα καλύτερα για τηγάνισμα.

Αυτό είναι το πιο ακατάλληλο μέρος για να πετάξεις το λάδι μετά το τηγάνισμα

Μία κακή συνήθεια που έχουμε πολλοί είναι να ρίχνουμε το λάδι που έχουμε χρησιμοποιήσει, είτε στο τηγάνισμα, είτε σε άλλη χρήση, μέσα στον νεροχύτη, θέλοντας να το… ξεφορτωθούμε για να πλύνουμε τα πιάτα. Επίσης, πολλές φορές αναρωτιόμαστε για το ποιο είναι το κατάλληλο λάδι, με το οποίο πρέπει να τηγανίζουμε τις πατάτες, με αρκετούς ειδικούς επί του θέματος να έχουν διαφορετική άποψη, αλλά με την απάντηση που θα σας δώσουμε, πρέπει να ξεχάσετε όσα ξέρατε.

Η αλήθεια είναι πως το λάδι είναι απαραίτητο συστατικό όταν θέλουμε να ετοιμάσουμε το φαγητό μας, μια και το βάζουμε στα περισσότερα πιάτα.

λάδι νεροχύτης

Όμως, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να το πετάμε, μετά την χρήση στον νεροχύτη. Υπάρχει ένας σημαντικός λόγος που θα πρέπει να αλλάξουμε συνήθεια και να σταματήσουμε αμέσως να ρίχνουμε το λάδι με το οποίο έχουμε μαγειρέψει μέσα στον νεροχύτη.

Ένα λίτρο λάδι μολύνει περίπου ένα εκατομμύριο λίτρα νερού, το οποίο καλύπτει τις ανάγκες ενός σπιτιού για 14 χρόνια. Έτσι, μετά την χρησιμοποίηση του λαδιού το πιο σωστό είναι να βάζετε το λάδι σ’ ένα μπουκαλάκι και να το πετάτε στα σκουπίδια.

Αν αποθηκεύετε το ελαιόλαδο σας σε πλαστικά μπουκάλια τότε κινδυνεύετε από...

Η χώρα μας φημίζεται για την παραγωγή ελαιολάδου μιας και θεωρείται το χρυσάφι της Μεσογείου. Η γεύση του ανά περιοχή παραγωγής αλλάζει και αλλού είναι πιο βαρύ, αλλού πιο πικρό και οι ποικιλίες του είναι αμέτρητες. Παρ' όλα αυτά μεγάλο ρόλο για τη διατήρηση της σωστής γεύσης του παίζει τόσο η κατάλληλη χρήση του αλλά και ο τρόπος αποθήκευσης.

Όλα τα ελαιόλαδα δεν είναι ίδια, δεν χρήζουν της ίδιας μεταχείρισης και δεν μπορούν να καταναλωθούν με κάθε τρόπο, για παράδειγμα, δείτε εδώ το λόγο που δεν πρέπει να τηγανίζετε σε ελαιόλαδο. Ωστόσο, ένα από τα μεγαλύτερα λάθη δεν το κάνουμε στη μαγειρική αλλά στην αποθήκευση. Όλοι έχουμε σίγουρα ακούσει πως δεν είναι σωστό το λάδι να αποθηκεύετε σε πλαστικά μπουκάλια ή δοχεία γιατί οξειδώνεται, τι ισχύει όμως;

ελαιόλαδο

Καλό θα ήταν το λάδι να μην αποθηκεύεται σε γυάλινα και διαφανή δοχεία αλλά να προτιμούνται οι αδιαφανείς συσκευασίες προκειμένου να αποφεύγεται η επαφή του με το φως και το οξυγόνο που αποτελούν τους βασικότερους εχθρούς του ελαιολάδου και αυξάνουν τις πιθανότητες αλλοίωσης του προϊόντος.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share