Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Τρίβει ψωμί και τυρί και βουτάει μέσα πατάτα - Μόλις δείτε το αποτέλεσμα θα τρέξετε να το κάνετε

Φαίνεται πεντανόστιμο!

25 Οκτωβρίου 2021 10:50
Τρίβει ψωμί και τυρί και βουτάει μέσα πατάτα - Μόλις δείτε το αποτέλεσμα θα τρέξετε να το κάνετε
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το πιο ιδιαίτερο και νόστιμο τοστ, σκέφτηκε να φτιάξει αυτός ο άντρας κι εμείς μόνο που το είδαμε μας έτρεξαν τα σάλια! Η διαφορά σε αυτό το τοστ είναι πως αντί για ψωμί χρησιμοποιεί πατάτες κι αυτό με έναν μοναδικό τρόπο.

Κοιτάξτε πόσο απλό είναι. Στην αρχή, κόβει τις πατάτες σε φέτες, τρίβει σε ένα μπολ μισή μπαγκέτα και παρμεζάνα και σε ένα άλλο χτυπάει 2 αυγά. Πανάρει, λοιπόν, τις φέτες της πατάτας βουτώντας τες πρώτα στο αυγό κι έπειτα στο μείγμα ψωμιού και παρμεζάνας.

Στη συνέχεια τοποθετεί τις παναρισμένες πατάτες σε ένα τηγάνι και μόλις αρχίσουν να ροδίζουν βάζει στη μία, δύο φέτες από τυρί και λίγο σαλάμι. Κλείνει το τοστ με την άλλη πατάτα και το αφήνει λίγο ακόμη στο τηγάνι μέχρι το τυρί να λιώσει.

Και κάπως έτσι έχετε την τέλεια συνταγή. Εκτός από αυτή τη συνταγή, δείτε εδώ πώς να φτιάξετε αλευρωμένες τηγανητές πατάτες. Δείτε περισσότερες λεπτομέρειες καθώς και μερικές ακόμη ιδιαίτερες συνταγές με πατάτα στο βίντεο που ακολουθεί:

Κόβει τις πατάτες σε ροδέλες και τις βάζει σε ένα ταψάκι για μάφιν - Το αποτέλεσμα είναι θεϊκό

Αυτός είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος για να φτιάξετε πατάτες ψητές στο φούρνο. Η συνταγή είναι πανεύκολη και σίγουρα θα εντυπωσιάσει την οικογένειά σας. Ωστόσο, αν θέλετε κάτι πιο ιδιαίτερο, δείτε εδώ μια συνταγή με πατάτες και κρεμμύδια.

Υλικά:

  • 8-10 μικρές πατάτες (περίπου 1,5 κιλό)
  • 3 κ.σ. λιωμένο βούτυρο
  • 2 κ.σ. παρμεζάνα
  • 1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
  • 1 κ.γ. φρέσκα φύλλα θυμαριού
  • 1 κ.γ. χοντρό αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι για γεύση

Οδηγίες:

  • Προθερμάνετε τον φούρνο στους 190 και βουτυρώστε το ταψί.
  • Ξεφλουδίστε τις πατάτες και μετά κόψτε τις σε λεπτές φέτες (πάχους περίπου 1,6 χιλιοστά).
  • Βάλτε όλες τις κομμένες πατάτες σε ένα μεγάλο μπολ και ρίξτε το τυρί, το βούτυρο, το σκόρδο, το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Ανακατέψτε καλά και μετά βάλτε τις πατάτες μέσα στο ταψί για μάφιν σε στοίβες.
  • Ψήστε για 55-60 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα οι πατάτες.

*Βεβαιωθείτε ότι οι πατάτες είναι πιο μικρές από το άνοιγμα της κάθε φόρμας. *Οι στοίβες που θα φτιάξετε πρέπει να προεξέχουν τουλάχιστον 2,5 εκατοστά από το ταψί, για να μην μαζέψουν πολύ. *Χρησιμοποιήστε ειδικό κόφτη πατάτας για να έχουν όλες οι φέτες το ίδιο πάχος και να μαγειρευτούν ομοιόμορφα.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share