Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Πεντανόστιμη τυρόπιτα της θείας απ’ το χωριό!

Εύκολη συνταγή

24 Οκτωβρίου 2021 13:42
Πεντανόστιμη τυρόπιτα της θείας απ’ το χωριό!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Συνταγή: Τυρόπιτα με φέτα, παραδοσιακή, με πλούσιο χωριάτικο φύλλο. Δείτε τι θα χρειαστείτε...

Υλικά

για την ζύμη

  • 550 γρ αλεύρι για πίτες-
  • 300 γρ περίπου χλιαρό νερό-
  • 1 κ.σ ελαιόλαδο
  • 1/2 κ.σ αλάτι-
  • 1 κ.σ ξύδι-
  • 1 κ.σ ελαιόλαδο για να ξεκουραστεί η ζύμη.

Υλικά για την γέμιση

  • 400 γρ κατσικίσια φέτα-
  • 200 γρ κότατζ τσίζ-
  • 200 γρ κρήμ τσίζ-4 αυγά
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο,για μέσα και έξω από την πίτα

Η Τυρόπιτα της Θείας απ’ το Χωριό

Οδηγίες για την ζύμη

Βάζουμε όλα τα υλικά της ζύμης,ανακατεύουμε και ζυμώνουμε,μέχρι να γίνει μαλακή ζύμη.
Η ζύμη κολλάει ελαφρώς δεν πρέπει να είναι σφιχτή,χωρίζουμε σε 9 κομμάτια την ζύμη μας.
Κάνουμε 9 μπαλάκια και τα αφήνουμε σε λαδωμένο μπολ,να ξεκουραστούν μισή ώρα.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα τυριά, χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά για 10 λεπτά περίπου.

Έχουμε σε ένα μπολ τα τυριά και σε άλλο μπολ τα αυγά,δεν τα ανακατεύουμε.
Ανάβουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς,και συνεχίζουμε πάμε να ανοίξουμε τα φύλλα.
Ανοίγουμε 9 λεπτά φύλλα λαδώνουμε και το ταψί 36-38 εκ.,βάζουμε κάτω φύλλο και τυριά.
Πάνω από τα τυριά με το χέρι,απλώνουμε 2-3 κ.σ αυγά είναι σφιχτά σαν μαρέγκα.

Μετά από τα 3 φύλλα,στα επόμενα φύλλα ραντίζουμε ενδιάμεσα 1-2 κ.σ ελαιόλαδο.
Κάνουμε το ίδιο μέχρι να τελειώσουν όλα τα φύλλα και η γέμιση,κρατάμε λίγο από τα αυγά.
Τελειώνουμε την πίτα με 2-3 κ.σ αυγά που κρατήσαμε,και 2-3 κ.σ περίπου λάδι γύρω γύρω.
Ψήνουμε 40-45 λεπτά περίπου,μέχρι η πίτα μας να πάρει χρυσό χρώμα πάνω και κάτω.

ΠΗΓΗ: elpidaslittlecorner.blogspot.com

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share