Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Μπισκοτογλυκό ψυγείου με μπανάνα και γιαούρτι - Έτοιμο στο πι και φι!

Νοστιμότατο!

23 Οκτωβρίου 2021 13:42
Μπισκοτογλυκό ψυγείου με μπανάνα και γιαούρτι - Έτοιμο στο πι και φι!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μια συνταγή για ένα πανάλαφρο, πανεύκολο και πεντανόστιμο γλυκό ψυγείου με μπισκοτένια βάση και υπέροχη κρέμα μπανάνας, γαρνιρισμένο με τρούφα σοκολάτας. Ότι πρέπει για μετά από ένα μεγάλο φαγοπότι αλλά και για τις ώρες της … λιγούρας!

Ωστόσο το Athensmagazine.gr σου προτείνει να δοκιμάσεις εύκολο γλυκό ψυγείου με κακάο.

Υλικά

Για τη βάση:

  • 450 γρ. μπισκότα βουτύρου τύπου πτι μπερ θρυμματισμένα
  • 250 γρ. μαργαρίνη λιωμένη

Για τη κρέμα:

  • 3 μεγάλες μπανάνες κομμένες σε ροδέλες
  • 400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό [2% λιπαρά]
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 50 ml κονιάκ
  • 1/2 φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη
  • 1 φακελάκι ζελέ μπανάνα
  • 100 γρ. τρούφα σοκολάτας για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Για τη βάση: Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο multi και τα ανακατεύουμε με τη λιωμένη μαργαρίνη. Τοποθετούμε ένα στρογγυλό τσέρκι [ή ταψάκι με λαδόχαρτο] 23 εκ, σε μεγάλη πιατέλα και στρώνουμε μέσα ομοιόμορφα τη μπισκοτένια βάση.

Για τη κρέμα μπανάνας: Ετοιμάζουμε πρώτα το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του και το αφήνουμε να κρυώσει, μέχρι να πήξει ελαφρά και να αποκτήσει την υφή του μελιού.

 Μπισκοτογλυκό ψυγείου με μπανάνα και γιαούρτι

Πολτοποιούμε τις μπανάνες στο multi μαζί με το μέλι, το κονιάκ και τη ζάχαρη. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και προσθέτουμε το γιαούρτι. Ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Ρίχνουμε και το ζελέ και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθεί καλά.

Αδειάζουμε πάνω από τη μπισκοτένια βάση το μείγμα της κρέμας μπανάνας το ισιώνουμε στην επιφάνεια και βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο για 3-4 ώρες μέχρι να κρυώσει. Μετά το ξεφορμάρουμε το γαρνίρουμε με τη τρούφα σοκολάτας και το σερβίρουμε.

Πηγή: sintayes.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share