Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Τρίβει τη σχάρα με κρεμμύδι και μετά ακουμπά τα μπιφτέκια: Ο λόγος θα σας ενθουσιάσει

Θα το κάνετε συνέχεια

21 Οκτωβρίου 2021 16:51
Τρίβει τη σχάρα με κρεμμύδι και μετά ακουμπά τα μπιφτέκια: Ο λόγος θα σας ενθουσιάσει
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πολλά μικρά μυστικά μπορούν να μας κάνουν τη ζωή πιο εύκολη στο μαγείρεμα ή το ψήσιμο, με εκείνο του κρεμμυδιού για τα μπιφτέκια ή άλλα κρέατα στη σχάρα να κάνει τη διαφορά.

Δεν πρόκειται μόνο για ένα προληπτικό τέχνασμα καθαρισμού, αλλά για ένα έξυπνο, απλό και χρήσιμο κόλπο να μην κολλάει το κρέας, το κοτόπουλο, τα μπιφτέκια, τα λουκάνικα κ.λ.π στη σχάρα ψησίματος χρησιμοποιώντας απλά ένα κρεμμύδι.

Για μετατρέψετε τη σχάρα στο μπάρμπεκιου (BBQ) ή στο φούρνο σας σε αντικολλητική και να αποφύγετε τις ώρες τριψίματος για να αφαιρέσετε το κολλημένο κρέας, ενώ υπάρχει σοβαρός λόγος που πρέπει να το ψήσετε αρκετά καλά.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να κόψετε ένα κρεμμύδι στη μέση και να τρίψτε την κομμένη πλευρά στη θερμαινόμενη σχάρα.

Το κόλπο του κρεμμυδιού για τα μπιφτέκια

Το κρεμμύδι χρησιμοποιείται εδώ και χιλιάδες χρόνια και εξακολουθεί να είναι ακόμη και σήμερα τόσο δημοφιλές, όσο ήταν και παλιότερα. Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι το λάτρευαν για τη σφαιρική μορφή του που συμβολίζει την αιώνια ζωή.

Ανήκει στην οικογένεια των κρίνων και είναι στενός συγγενής του σκόρδου. Κάποιοι το αποκαλούν συχνά ως «βασιλιά των λαχανικών», λόγω της πικάντικης γεύσης του.

Το κρεμμύδι είναι ένα λαχανικό που καλλιεργείται σε όλες σχεδόν τις χώρες του κόσμου και καταναλώνεται σε όλη την υδρόγειο.

To κρεμμύδι είναι φυτό, γνωστό και με τα ονόματα κρόμμυον ή Άλλιον το κοινό. Το κρεμμύδι είναι λαχανικό με επιστημονική ονομασία Άλλιο το κρόμμυο (Allium cepa) και πιθανή προέλευση από τη νοτιοανατολική Ασία.

Τα φύλλα αλλά και ο βολβός του τρώγονται, έχοντας χαρακτηριστική καυτερή γεύση και άρωμα, που μετριάζεται αν το κρεμμύδι μαγειρευτεί.

Είναι γνωστό εδώ και χιλιάδες χρόνια, καθώς θεωρούνταν -όχι άδικα- δυναμωτικό αλλά και με ιαματικές ιδιότητες, ενώ η εύκολη καλλιέργειά του και η μεγάλη διάρκεια ζωής σε αποθήκευση βοήθησαν στη διάδοσή του.

Χρησιμοποιείται ωμό αλλά και ως γευστική προσθήκη σε πάρα πολλά πιάτα της ελληνικής αλλά και διεθνούς κουζίνας.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share