Τετάρτη, 01 Δεκεμβρίου 2021

Γλυκό ψυγείου με αποξηραμένα φρούτα και γιαούρτι!

Νοστιμότατο!

21 Οκτωβρίου 2021 10:11
Γλυκό ψυγείου με αποξηραμένα φρούτα και γιαούρτι!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Συνταγή: Ένα γλυκό με αποξηραμένα φρούτα και γιαούρτι για να όλες τις ώρες! Γίνεται εύκολα, μπαίνει στο ψυγείο και περιμένει να το απολαύσουμε.

Επίσης το Athensmagazine.gr σας προτείνει να δοκιμάσετε να φτιάξετε άλλη μια συνταγή για το πιο εύκολο και δροσερό γλυκό ψυγείου με καραμέλα και τραγανό μπισκότο στο πι και φι.

Υλικά

  • 250 γρ. γιαούρτι Total 2%
  • 500 γρ. σοκολάτα κουβερτούρας με 70% κακάο, σε μικρά κομματάκια
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρης
  • 5 κ.σ. σιρόπι γλυκόζης
  • 75ml Tia Maria
  • 75ml δυνατό μαύρο καφέ
  • 200 γρ. ανάμεικτους ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα και θρυμματισμένα μπισκότα
  • κλωναράκι μέντας και μια κουταλιά γιαούρτι.

Εκτέλεση

Λαδώνετε ένα ταψάκι-φόρμα, με διάσταση βάσης 25 εκ. και το στρώνετε με χαρτί ψησίματος. Λιώνετε σε πυρίμαχο μπολ, τη σοκολάτα σε μπέν μαρί. Την αφαιρείτε από τη φωτιά.
Σε ένα κατσαρολάκι αναμιγνύετε το καφέ και το Tia Maria και τα ζεσταίνετε, σε μέτρια φωτιά. Μόλις ζεσταθεί, το αφαιρείτε από τη φωτιά, προσθέτετε το σιρόπι γλυκόζης και ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί πλήρως.
Ρίχνετε στο μπολ με τη λιωμένη σοκολάτα το μείγμα καφέ και ανακατεύετε.
Προσθέτετε και τους ανάμεικτους ξηρούς καρπούς, τα αποξηραμένα φρούτα και τα θρυμματισμένα μπισκότα.

Ρίχνετε σιγά σιγά, σταδιακά και εναλλάξ τη κρέμα γάλακτος και το γιαούρτι ανακατεύοντας μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά και έχετε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Ρίχνετε και στρώνετε ομοιόμορφα το μείγμα στο ταψάκι-φόρμα και το βάζετε στο ψυγείο για 12 ώρες για να κρυώσει και σταθεροποιηθεί καλά.
Όταν πρόκειται να σερβίρετε αναποδογυρίζετε το γλυκό σας σε μια επιφάνεια κοπής, το χωρίζετε σε 10 μερίδες και το σερβίρετε με ένα

Σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα και γλάσο σκέτος πειρασμός!

Γλυκό ψυγείου: Το Athensmagazine.gr βρήκε για εσάς μια πεντανόστιμη συνταγή για σοκολατένιο γλυκό ψυγείου που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους. Με ζαχαρούχο γάλα, γλάσο και σιρόπι, γίνεται το πιο απολαυστικό και λαχταριστό γλυκό που έχετε φάει.

Υλικά

  • Αυγα 5
  • Ζαχαρη 100 γρ
  • Αλέυρι Που Φουσκώνει Μόνο Του 155 γρ
  • Βανίλια 1
  • Κακαο 4 κουταλιές της σούπας

Για το σιρόπι

  • Νερό 1 ποτήρι
  • Ζαχαρη 1 ποτήρι

Για την κρέμα

  • Ζαχαρούχο Γάλα 1
  • Κακαο 3 κουταλιές της σούπας
  • Σαντιγί 2 μεταλλικά κουτιά

Για τον γλάσο

  • Βουτυρο 250 γρ
  • Γάλα 1,5 φλ καφέ
  • Κουβερτουρα 250 γρ

Γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλο και γλάσο

Γλυκό ψυγείου: Εκτέλεση

  • Χτυπάμε τα αυγά και την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν καλά και να στέκεται το μείγμα.
  • Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά, αφού πρώτα τα έχουμε κοσκινίσει.
  • Τα ρίχνουμε πολύ απαλά και ανακατεύουμε με μαρίζ έτσι ώστε να μη βγει ο αέρας.
  • Βάζουμε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί ή ένα πυρέξ με μέγεθος 30×27 και ψήνουμε το μείγμα μας για 35 λεπτά, σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα, στους 180 βαθμούς Κελσίου.
  • Όταν το βγάλουμε το αφήνουμε να κρυώσει και έπειτα το κόβουμε.

Εκτέλεση για το σιρόπι:

Προσθέτουμε σε μια κατσαρόλα ένα ποτήρι νερό κι ένα ποτήρι ζάχαρη και βράζουμε για 3 λεπτά. Ανακατεύουμε παράλληλα. Όταν βράσει, το αφήνουμε να κρυώσει.

Εκτέλεση για την κρέμα:

Χτυπάμε την σαντιγί μας σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στο κουτί και την αναμειγνύουμε με το ζαχαρούχο γάλα και το κακάο.

Εκτέλεση για το γλάσο:

Ζεσταίνουμε το βούτυρο με το γάλα. Το κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε μέσα την κουβερτούρα. Ανακατεύουμε το μείγμα μας πολύ καλά μέχρι να γίνει λείο.

Πως συναρμολογούμε το γλυκό μας:

  • Βάζουμε το πρώτο παντεσπάνι στον πάτο του πυρέξ και σιροπιάζουμε.
  • Με ένα κουτάλι ρίχνουμε απαλά την κρέμα.
  • Στρώνουμε την κρέμα και στη συνέχεια βάζουμε ακόμη ένα παντεσπάνι από πάνω.
  • Το σιροπιάζουμε ξανά.
  • Τέλος βάζουμε την υπόλοιπη κρέμα και την ισιώνουμε. Βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο και αφού κρυώσει, ρίχνουμε το γλάσο.

Πηγή: daddy-cool.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share