Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Παραδοσιακή τυρόπιτα στο φούρνο

Νοστιμότατη!

21 Οκτωβρίου 2021 09:09
Παραδοσιακή τυρόπιτα στο φούρνο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Συνταγή: Μια μοναδική τυρόπιτα που φτιάχνεται σαν αλμυρό κέικ. Αρέσει ιδιαίτερα στα παιδιά και αποτελεί ένα τέλειο απογευματινό σνακ με καφέ.

Ωστόσο το Athensmagazine.gr σου προτείνει να δοκιμάσεις τυρόπιτα αφράτη... σαν μπουγάτσα με φέτα!

Υλικά

  • 2 αβγά
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • 130 ml συμπυκνωμένο γάλα
  • 250 γρ. αλεύρι
  • 1½ κουταλάκι baking powder
  • 1 κουταλάκι δυόσμο ξηρό
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • ½ κουταλάκι πιπέρι
  • 260 γρ. χαλούμι τριμμένο

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώνουμε με λαδόχαρτο τη βάση του ταψιού. Κτυπούμε τα αβγά στο μίξερ για περίπου τρία λεπτά.
    2. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το γάλα και κτυπούμε για ακόμη τρία λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνουμε στον κάδο το αλεύρι, το baking powder, τον δυόσμο, το αλάτι και το πιπέρι.
    3. Τέλος, ανακατεύουμε μέσα στο μείγμα το τριμμένο χαλούμι με ένα κουτάλι.
    4. Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 35 λεπτά μέχρι η τυρόπιτα να ψηλώσει και να ροδοκοκκινίσει.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share