Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Γλυκό με σοκολάτα και μπανάνα - Γίνεται στο άψε σβήσε!

Νοστιμότατο!

20 Οκτωβρίου 2021 17:03
Γλυκό με σοκολάτα και μπανάνα - Γίνεται στο άψε σβήσε!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Εύκολη συνταγή: Μια πανδεσία γεύσεων συνδυάζεται με μπανάνα και μαύρη σοκολάτα σε αυτό το υπέροχο γλυκό. Ελαφρύ και εύκολο! Ωστόσο το Athensmagazine.gr σου προτείνει να δοκιμάσεις σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα και γλάσο σκέτος πειρασμός!

ΥΛΙΚΑ

  • 2 ώριμες μπανάνες
  • 1 κρέμα ζαχαροπλαστικής σοκολάτα
  • 1 κρέμα ζαχαροπλαστικής βανίλια
  • 1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
  • 100gr τριμμένη κουβερτούρα
  • 800ml γάλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Παίρνουμε ένα πυρέξ και βάζουμε στον πάτο μία στρώση μπισκότα πτι μπερ. Στην συνέχεια, φτιάχνουμε την πρώτη κρέμα του γλυκού μας με γεύση σοκολάτα. Σε ένα μπολ κανονικού μεγέθους, ρίχνουμε την σκόνη σοκολάτας (1 φακελάκι), προσθέτουμε 400 ml γάλα, και ανακατεύουμε με το μίξερ για να φτιάξουμε την κρέμα.

Αφού είναι έτοιμη η κρέμα σοκολάτας, με την βοήθεια μιας σπάτουλας την στρώνουμε πάνω από τα μπισκότα, στο πυρέξ. Την απλώνουμε να πάει σε όλο το σκεύος και να καλύψει τα μπισκότα καλά. Στην συνέχεια, προσθέτουμε άλλη μια στρώση μπισκότα πτι μπερ πάνω από την κρέμα. Τοποθετούμε στο ψυγείο και προχωράμε να φτιάξουμε την κρέμα μπανάνα.

Για να φτιάξουμε την κρέμα μπανάνας, παίρνουμε τις 2 μπανάνες, τις κόβουμε σε κομμάτια και τις βάζουμε μέσα στο μουλτι. Τις χτυπάμε με το μουλτι μέχρι να λιώσουν τελείως. Έπειτα παίρνουμε ένα μπολ και βάζουμε μέσα την κρέμα ζαχαροπλαστικής βανίλια, προσθέτουμε άλλα 400 ml γάλα και χτυπάμε με το μίξερ για να γίνει η κρέμα μας. Καθώς χτυπάμε με το μίξερ και έχει αρχίσει να πήζει η κρέμα, ρίχνουμε ταυτόχρονα και τις πολτοποιημένες μπανάνες μας και συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγο ακόμη. Η κρέμα μπανάνας είναι έτοιμη!

Παίρνουμε το πυρέξ και με την βοήθεια μιας σπάτουλας ρίχνουμε από πάνω την κρέμα μπανάνας, απλώνοντας την μέχρι να καλύψει όλα τα μπισκότα σε όλο το σκεύος, όπως φαίνεται και στο βίντεο παρακάτω. Στην συνέχεια, παίρνουμε και την τριμμένη σοκολάτα και την ρίχνουμε πάνω από την κρέμα με το χέρι μας.

Το γλυκό μας είναι έτοιμο! Τοποθετούμε στο ψυγείο για 3 με 4 ώρες, για να δέσουν καλά οι κρέμες και να μαλακώσουν τα μπισκότα! Πανεύκολο γλυκό που θα αρέσει σε όλους!

Σημείωση: * Αν το γλυκό μας το αφήσουμε ένα βράδυ μέσα στο ψυγείο, μπορούμε να μην βρέξουμε τα μπισκότα με γάλα. Αν όμως πρόκειται να το κόψουμε το γλυκό μετά από 2-3 ώρες, καλό θα ήταν να βρέξουμε τα μπισκότα με γάλα.

Δείτε την εκτέλεση στο βίντεο που ακολουθεί:

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share