Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Μαρινάδα για τις πιο μελωμένες και μαλακές πατάτες φούρνου

Λιώνουν στο στόμα!

20 Οκτωβρίου 2021 10:35
Μαρινάδα για τις πιο μελωμένες και μαλακές πατάτες φούρνου
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πατάτες: Το Athensmagazine.gr σας προτείνει να δοκιμάσετε μια λαχταριστή συνταγή για τις πιο νόστιμες πατάτες φούρνου που έχετε δοκιμάσει ποτέ! Δείτε πώς να φτιάξετε την πιο τέλεια μαρινάδα για πατάτες φούρνου που γίνονται μελωμένες και μαλακές και λιώνουν στο στόμα.

Ιδανικές για συνοδευτικό σε επίσημα και καθημερινά τραπέζια. Παράλληλα, σας προτείνουμε να δοκιμάσετε άλλη μια τέλεια συνταγή για μυρωδάτες baby πατάτες

Υλικά

  • Λεμόνι χυμό 3 κ.
  • Μέλι 3 κουταλιές
  • Μουστάρδα 2 κουταλιές της σούπας
  • Ελαιόλαδο μισό ποτηράκι του κρασιού
  • Κάρι 1 κ.γ.
  • Σκόρδο Μερικές σκελίδες (ή σκόνη)
  • Πάπρικα γλυκιά κατά βούληση
  • Ρίγανη κατά βούληση
  • Αλάτι κατά βούληση
  • Πιπέρι κατά βούληση

Μαρινάδα για πατάτες φούρνου

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ λιώνουμε το μέλι σε λίγο ζεστό νερό και προσθέτουμε το κάρι, τον χυμό λεμονιού, την μουστάρδα, το ελαιόλαδο, και ανακατεύουμε καλά.
  • Στη συνέχεια, πασπαλίζουμε με αλάτι και σκόρδο τις πατάτες και ανακατεύουμε καλά.
  • Αδειάζουμε τις πατάτες στο μείγμα με το μέλι που έχουμε φτιάξει. Στο τέλος, προσθέτουμε τη ρίγανη και την πάπρικα και βάζουμε το ταψί στον φούρνο.
  • Ψήνουμε τις πατάτες στους 170 βαθμούς Κελσίου στον αέρα, για περίπου 2 ώρες, μέχρι να ροδίσουν.

Πηγή: daddy-cool.gr

Λαχταριστές πατάτες στο φούρνο με πορτοκάλι

Πατάτες: Το Athensmagazine.gr ανακάλυψε μια λαχταριστή συνταγή για νόστιμες πατατούλες στο φούρνο, που έχουν ξεροψηθεί σε χυμό πορτοκαλιού, και σίγουρα θα ξετρελαθούν μικροί και μεγάλοι. Δοκιμάστε αυτή την πανεύκολη και πεντανόστιμη συνταγή και θα σας τρέχουν τα σάλια. Παράλληλα, σας προτείνουμε να δοκιμάσετε άλλη μια τέλεια συνταγή για μελωμένες πατάτες με καρότα στο φούρνο.

Υλικά:

  • 1 κιλό στρογγυλές πατατούλες για φούρνο
  • Ξύσμα από 1 μεγάλο πορτοκάλι
  • Χυμός από 2 πορτοκάλια
  • Χυμός από 2 λεμόνια
  • Μισό κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

  • Πλένουμε καλά τις πατάτες, τις βάζουμε σε πυρίμαχο σκεύος, τις αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
  • Τις σκεπάζουμε καλά με αλουμινόχαρτο και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 30 λεπτά σκεπασμένες και για άλλα 30 λεπτά ξεσκέπαστες.
  • Τις γυρίζουμε και από τις δύο πλευρές, ώστε να ροδίσουν ομοιόμορφα.

Συνταγή για πατάτες στο φούρνο με πορτοκάλι

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share