Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Σούπερ σοκολατένιο γλυκό εύκολο και γρήγορο - Με 3 υλικά!

Νοστιμότατο!

19 Οκτωβρίου 2021 13:05
Σούπερ σοκολατένιο γλυκό εύκολο και γρήγορο - Με 3 υλικά!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Νιώθετε ότι σας λείπει το γλυκό; Έχετε πάθει υπογλυκαιμία και θέλετε κάτι γλυκό επειγόντως; Σας έχουμε το πιο τέλειο γλυκό το οποίο φτιάχνεται από μόλις 3 υλικά. Ωστόσο το Athensmagazine.gr σου προτείνει να δοκιμάσεις γιαουρτογλυκό... ποίημα με ζαχαρούχο γάλα έτοιμο σε 10 λεπτά.

Για να το φτιάξετε και εσείς θα χρειαστείτε:

  • 340 γρ. τσιπς μαύρης σοκολάτας
  • 1 κονσέρβα συμπυκνωμένου γάλακτος
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Ξεκινήστε ρίχνοντας σε ένα μεγάλο μπολ τα τσιπς σοκολάτας, το γάλα και το εκχύλισμα βανίλιας.

Βάλτε τα στον φούρνο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα. Βγάλτε το, ανακατέψτε και βάλτε το και πάλι. Βγάλτε το, ανακατέψτε και βάλτε το και πάλι. Κάντε όλη τη διαδικασία 3-4 φόρες μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Μπορείτε επίσης να λιώσετε τη σοκολάτα σας σε μπεν μαρί. Βάλτε ένα κατσαρολάκι με νερό στο μάτι και ανάψτε το. Ακουμπήστε πάνω στο κατσαρολάκι το μπολ με τα υλικά και αρχίστε να ανακατεύετε. Σιγά-σιγά η σοκολάτα θα λιώσει και θα ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Έπειτα ρίξτε το σε ένα ταψάκι και απλώστε το ώστε να είναι ομοιόμορφο. Βάλτε το ταψάκι στο ψυγείο και αφήστε το γλυκό σας να κρυώσει πριν το κόψετε και το φάτε.

Το σούπερ σοκολατένιο γλυκό των 3 υλικών

Ξεκούραστο και... πεντανόστιμο γιαουρτογλυκό ψυγείου με μπισκότα και ζαχαρούχο γάλα

Θέλετε να φτιάξετε ένα εύκολο και γρήγορο γλυκό εν όψει του μεσημεριανού; Εμείς σας προτείνουμε ένα υπέροχο γιαουρτογλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα, με τα μπισκότα να κάνουν τη διαφορά.

Για νωρίτερα, πάντως, έχουμε και μια εξαιρετική συνταγή τυρόπιτας.

Υλικά

  • 1 πακέτο μπισκότα Παπαδοπούλου
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη (προαιρετικά)
  • 1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 σακουλάκι τρούφα σοκολάτα ή τρούφα της επιλογής σου

Γιαουρτογλυκό ψυγείου με μπισκότα και ζαχαρούχο γάλα

Εκτέλεση

Για αρχή, χτυπάμε το γιαούρτι για πέντε λεπτά, μέχρι να αποκτήσει μία κρεμώδη υφή. Προσθέτουμε σιγά σιγά το ζαχαρούχο γάλα και χτυπάμε για λίγο ακόμη, μέχρι να ενωθεί με το γιαούρτι. Αν θέλουμε πιο γλυκιά γεύση, προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και χτυπάμε για λίγο ακόμη.

Στη συνέχεια, σε ένα ταψί, στρώνουμε μια στρώση μπισκότα. Από πάνω τους ρίχνουμε λίγο από το μείγμα μας, μέχρι να σκεπαστούν τα μπισκότα. Πάνω από το μείγμα στρώνουμε κι άλλα μπισκότα. Από πάνω ρίχνουμε κι άλλο μείγμα. Επαναλαμβάνουμε άλλη μια φορά το ίδιο πράγμα. Πάνω στην τελευταία στρώση μείγματος πασπαλίζουμε το σακουλάκι της τρούφας. Βάζουμε το ταψί στο ψυγείο για δύο ώρες, μέχρι να «δέσει» το γλυκό. Μετά από δύο ώρες είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Μπορείς να στολίσεις το γλυκό με διάφορα φρούτα, ξηρούς καρπούς, σοκολάτα, ζάχαρη άχνη, κανέλα και ότι άλλο θέλεις εσύ. Μία καλή επιλογή είναι και το γλυκό κουταλιού. Ειδικά το κεράσι, συνδυάζεται απίστευτα με το συγκεκριμένο γλύκισμα. Επίσης, μπορείς να βάλεις τριμμένα αμύγδαλα, παγωτό της αρεσκείας σου, τριμμένο μπισκότο, σαντιγί.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share