Σάββατο, 22 Ιανουαρίου 2022

Γιατί οι Ιταλοί δεν σπάνε ποτέ τα μακαρόνια πριν τα βράσουν; Ανακαλύψτε το μυστικό τους

Το μυστικό tip

19 Οκτωβρίου 2021 09:00
Γιατί οι Ιταλοί δεν σπάνε ποτέ τα μακαρόνια πριν τα βράσουν; Ανακαλύψτε το μυστικό τους
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα μακαρόνια για τους Ιταλούς δεν είναι απλά ένα είδος τροφής, αλλά αληθινό πάθος, που συμβολίζει την οικογένεια, την παράδοση, το έθνος, την κουλτούρα. Είναι τρόπος ζωής. Παράλληλα, προσοχή στις 2 κινήσεις που κάνουμε όλοι και καταστρέφουν τα μακαρόνια.

Η τεχνική στο μαγείρεμα δε των ζυμαρικών είναι μια ιεροτελεστία για εκείνους, που όπως και να το κάνουμε αποτελούν αυθεντίες, σε σχέση με τον υπόλοιπο πληθυσμό του πλανήτη, που έχει κληρονομήσει συνήθειες από το σπίτι, δυσκολεύεται να απαλλαγεί από αυτές και απογοητεύεται, όταν δεν βλέπει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Εμείς όμως, που λατρεύουμε την ιταλική pasta σε όλες τις τις εκδοχές, έχουμε ανακαλύψει ένα βασικό της μυστικό: Οι Ιταλοί δεν σπάνε ποτέ τα μακαρόνια, πριν τα βράσουν!

 Γιατί οι Ιταλοί δεν σπάνε ποτέ τα μακαρόνια πριν τα βράσουν

Το τρικ αυτό είναι καθαρά πρακτικό. Διότι, σύμφωνα με τον ορθό τρόπο κατανάλωσης των ζυμαρικών, αυτά πρέπει να τυλίγονται ως έχουν στο πιρούνι, τόσο για να αποφεύγονται ατυχήματα και λεκέδες, όσο γιατί πολύ απλά αυτό είθισται στην μαγειρική τους κουλτούρα.

Tip: Υποβοηθητικό ρόλο παίζει και η σάλτσα που πρέπει να είναι πάντοτε πηχτή.

Σουρώνετε τα μακαρόνια μετά το βράσιμο; Τεράστιο λάθος

Είτε έχετε διάθεση για ιταλική κουζίνα είτε έχετε πίεση χρόνου και πρέπει να φτιάξετε ένα γεύμα στα γρήγορα, δεν υπάρχει τίποτα πιο γρήγορο και πιο εύκολο πιάτο από τα μακαρόνια.

Οι περισσότεροι κρατούν πάντα σε ετοιμότητα μερικές συσκευασίες ζυμαρικών και σάλτσα ντομάτας. Στην πραγματικότητα, σε μερικά νοικοκυριά θεωρούνται βασικά είδη διατροφής και είναι αγαπημένο φαγητό πολλών!

Για να φτιάξετε ζυμαρικά το μόνο που χρειάζεται είναι να βράσετε λίγο νερό, να ρίξετε τα ζυμαρικά, να τα στραγγίξετε και να προσθέσετε κάποια σάλτσα, έτσι δεν είναι; Όχι ακριβώς, αν το κάνετε κατά αυτόν τον τρόπο, τότε το κάνετε λάθος. Αν θέλετε να φτιάξετε τέλεια ζυμαρικά, θα πρέπει να το κάνετε με το σωστό τρόπο.

  • Προσθέστε αλάτι στο νερό, λίγο πριν αρχίσει να βράζει και πριν ρίξετε τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα.
  • Μην προσθέτετε ελαιόλαδο στο νερό. Αν προσθέσετε λάδι, η σάλτσα θα καταλήξει να μην κολλήσει στα ζυμαρικά, μειώνοντας την ποιότητα της γεύσης και την υφή.
  • Μην ακολουθήσετε τις οδηγίες στο κουτί. Κάθε είδος ζυμαρικών είναι διαφορετικό σε σχέση με το χρονικό διάστημα που χρειάζεται για να μαγειρευτούν. Είναι καλύτερα να τα δοκιμάσετε τη γεύση όση ώρα μαγειρεύετε. Όσο για τις οδηγίες κουτί, πολλές φορές δεν χρειάζεται να τα μαγειρέψετε όσο συνιστάται.
  • Πάρτε το σωστό είδος σάλτσας για τα ζυμαρικά σας. Αν σκοπεύετε να ταιριάξετε μια πιο υγιεινή σάλτσα, μαγειρέψτε τα πιο φαρδιά ζυμαρικά. Εάν χρησιμοποιείτε ρευστή σάλτσα, χρησιμοποιήστε τα ζυμαρικά με πτυχώσεις, όπως campanelle ή rotini, καθώς κατακρατούν περισσότερη σάλτσα.
  • Πριν στραγγίξετε τα ζυμαρικά, φροντίστε να φυλάξετε τουλάχιστον μισό φλιτζάνι του αμυλούχου βραστού νερού, όπου βράσατε τα ζυμαρικά. Στη συνέχεια, αφού τα στραγγίξετε, ανακατέψτε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα και προσθέστε το αμυλούχο νερό. Μαγειρέψτε τα όλα μαζί μέχρι να εξατμιστεί η σάλτσα και να είναι έτοιμα για σερβίρισμα.
  • Αν σκοπεύετε να προσθέσετε φρέσκα μυρωδικά ή μπαχαρικά, βεβαιωθείτε ότι τα προσθέτετε στο τέλος με τα ζυμαρικά και τη σάλτσα, για να παραμείνει η γεύση τους φρέσκια.

Την επόμενη φορά που θα μαγειρέψετε ζυμαρικά, κάντε αυτά τα βήματα και θα μας θυμηθείτε! Κι επειδή ξέρουμε, ότι λατρεύετε τα μακαρόνια, δείτε εδώ μια ακόμα ιδιαίτερη συνταγή.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share